Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producţia industrială a judeţului Braşov a crescut, în 2008, cu 23% faţă de anul trecut. Numărul total al şomerilor din judeţul Dâmboviţa este de aproape 12.000. Cinci săli de operaţie de la Spitalul Municipal Rădăuţi, judeţul Suceava, devin funcţionale de astăzi .În primele 11 luni ale anului, pe teritoriul judeţului Vâlcea s-au produs 305 incendii.

ALBA. O fată de 18 ani, care a plecat de acasă acum şase luni, ameninţând că se va sinucide în urma unei decepţii sentimentale, a fost găsită, ieri, spânzurată într-o pădure din Roşia Montană.

ARAD. Trupele Hara şi Akcent vor concerta azi, de la ora 18.00, la Hala Expo Arad Internaţional, în cadrul târgului „Daruri de Crăciun“. Biletul costă doi lei.

ARGEŞ. Peste 500 de preşcolari din judeţ au participat, ieri, la “Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă”. Ei au prezentat publicului, la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti, colinde, ghicitori, proverbe şi şezători folclorice.

BACĂU. Ieri au fost inaugurate noile module din Piaţa Centrală din Bacău. Lucrările au vizat sectoarele pentru flori, lactate şi carne şi au costat 1,7 milioane de lei.

BIHOR
. Olandezul Lemon 8 este invitat special la petrecerea de sâmbătă de la Heat Club din Oradea. În deschidere va evolua rezidentul Chrom.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. George Frunzilă, deţinutul care a evadat pe 1 decembrie din arestul Poliţiei Bistriţa-Năsăud, a fost prins ieri, lângă localitatea sa de domiciliu, Sărăţel.

BOTOŞANI.
Poliţiştii de frontieră au găsit, miercuri, într-un autoturism din localitatea Copălău, 10.000 de pachete cu ţigări de contrabandă.

BRAŞOV.
Producţia industrială a judeţului a crescut în 2008 cu 23% faţă de anul trecut, fiind cea mai mare creştere înregistrată după 1990.

BRĂILA.
Sâmbătă, de la ora 11.00, filiala Brăila a Asociaţiei Nevăzătorilor din România organizează un spectacol la sala de festivităţi a Protoieriei Brăila.

BUZĂU.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează, azi, de la ora 9.00, o bursă a locurilor de muncă dedicată exclusiv femeilor, pentru munci agricole în Spania.

CARAŞ-SEVERIN.
Din cauza lipsei de comenzi, combinatul TMK Reşiţa, cu 1.300 de angajaţi, îşi va înceta activitatea de astăzi până anul viitor. În ianuarie, societatea îşi va începe activitatea cu o campanie de concedieri. În această perioadă, sindicatul negociază contractul colectiv de muncă pe anul 2009, în care se va stabili şi numărul disponibilizaţilor.

CĂLĂRAŞI.
În primăvară vor demara lucrările de amenajare a parcului Prefecturii Călăraşi. 85% din investiţia estimată la 600.000 de lei va fi suportată de Ministerul Mediului.

CLUJ. Copiii de la şcoala Christiana au colindat, ieri, persoanele aflate în detenţie la Penitenciarul Gherla, în cadrul campaniei “Singur de Crăciun”.

CONSTANŢA. 30.000 de turişti au trecut anul acesta pe la terminalul de croaziere al portului Constanţa, cu 20% mai mulţi comparativ cu 2007.

COVASNA.
Pompierii militari de la Întorsura Buzăului au participat, ieri, la o acţiune de donare de sânge.

DÂMBOVIŢA.
Numărul total al şomerilor din judeţ este de aproape 12.000, rata şomajului fiind cu două procente mai mare decât media pe ţară.

DOLJ
. Consiliul Judeţean va angaja, anul acesta, câteva sute de persoane, ca urmare a diversificării activităţilor pe care trebuie să le presteze.

GALAŢI.
Doi minori din Galaţi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru că au încercat să cumpere ţigări folosind o bancnotă falsă, scoasă la imprimantă.

GIURGIU.
Aproximativ o mie de brazi şi molizi au ajuns până acum în pieţele municipiului Giurgiu, de zece ori mai puţini decât în anii trecuţi.

GORJ. Primăria Târgu Jiu a pregătit pentru aproape 1.600 de familii cu venituri reduse din oraş pachete cu alimente specifice Sărbătorilor, în valoare de câte 100 de lei.

HARGHITA. Jandarmii din Harghita au salvat dintr-un incendiu, miercuri seară, trei copii cu vârste cuprinse între unu şi patru ani, lăsaţi de mama lor singuri acasă.

HUNEDOARA. Trei spitale din Valea Jiului vor funcţiona în noaptea de Crăciun, până pe 4 ianuarie 2009: Lupeni, Petroşani şi Vulcan.

IALOMIŢA. Primăria Slobozia va transforma o centrală termică dezafectată într-un centru de recuperare pentru persoanele care suferă de autism, cu o investiţie de aproximativ 20.000 de lei.

IAŞI. În timpul gărzii de miercuri de la Spitalul de Urgenţă „Sf. Ioan” din Iaşi au fost semnalate cinci tentative de suicid, provocate de depresiile care preced Sărbătorile de iarnă.

ILFOV. Miercuri seară, un bărbat de 52 de ani, din Popeşti-Leordeni, şi-a măcelărit soţia cu toporul cu care omorâse porcul, după ce între cei doi a izbucnit o ceartă.

MARAMUREŞ. În timp ce săpa o groapă în grădină, un bărbat de 52 de ani din Ilba a găsit, ieri, un proiectil neexplodat din timpul războiului.

MEHEDINŢI.
La Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Mehedinţi se află internaţi 33 de copii, cu vârste între 10 zile şi 17 ani, diagnosticaţi cu viroze respiratorii.

MUREŞ. Asociaţia Mişcarea Angajament Civic a reclamat, ieri, la primarul din Târgu Mureş, absenţa din oraş a urărilor iluminate de „La mulţi ani!” şi în limba maghiară.

NEAMŢ. Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, 5.000 de familii nevoiaşe din municipiul Piatra Neamţ au primit pachete cu alimente şi dulciuri din partea primăriei.

OLT. Jandarmii au confiscat, joi, peste 2.300 de pocnitori găsite asupra unui bărbat din Drăgăneşti, care nu avea documente legale pentru deţinerea, comercializarea sau folosirea lor.

PRAHOVA
. Ieri, producătorul de rulmenţi Timken a anunţat că, până în luna martie, va concedia 200 de angajaţi.

SATU MARE
. Primăria Satu Mare a aprobat, ieri, cererea de desfăşurare, sâmbătă, a mitingului împotriva majorării taxei de poluare pentru autoturisme.

SĂLAJ.
Numărul mare de maşini second-hand aduse din străinătate anul acesta a ridicat totalul autoturismelor înmatriculate în judeţ la peste 51.000.

SIBIU. Trupa de artă medievală „Cavalerii cetăţii roşii” a demarat, ieri, o campanie pentru copiii din Centrul de plasament nr. 1 din Sibiu. Cei care vor dona o jucărie vor primi un DVD cu spectacolele trupei. Campania „O jucărie, un zâmbet pentru un copil” are scopul de a strânge cât mai multe lucruri care pot reprezenta un cadou pentru copiii abandonaţi.

SUCEAVA.
Cinci săli de operaţie de la Spitalul Municipal Rădăuţi devin funcţionale de astăzi. Pentru modernizarea acestora, compania austriacă Egger a cheltuit 100.000 de euro.

TELEORMAN. Săptămâna aceasta, poliţiştii din judeţ au aplicat şase amenzi şi au întocmit un dosar penal pentru încălcarea prevederilor referitoare la comercializarea materialelor pirotehnice.

TIMIŞ. Un trenuleţ după modelul celui de la Viena plimbă copiii, în fiecare zi, în centrul Timişoarei. Trenuleţul a fost adus de la Gratz.

TULCEA. Etnicii greci din comuna Izvoarele, cea mai mare comunitate elenă din România, au serbat mai devreme Crăciunul, printr-un spectacol de cântece, colinde şi o piesă de teatru, toate în limba greacă.

VASLUI. O profesoară de la Liceul „Anghel Rugină” din Vaslui a fost agresată de părinţii unei eleve, pentru că a vrut să confişte telefonul mobil la care fata vorbea în timpul orei.

VÂLCEA.
Pe teritoriul judeţului s-au produs, în primele 11 luni ale anului, 305 incendii, cu 65 mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2007.

VRANCEA.
Aproape 250 de medici de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Focşani nu şi-au primit salariile din noiembrie, fiindcă banii nu au ajuns la Autoritatea de Sănătate Publică.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite