Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Piatra Neamţ va premia cele mai frumos împodobite balcoane, curţi şi sedii ale societăţilor din oraş  790% din personalul Uzinei de Utilaj Petrolier Târgovişte va intra în şomaj tehnic din ianuarie. Poliţiştii prahoveni au donat bani pentru a duce cadouri copiilor şi bătrânilor. Locuitorii Craiovei vor plăti, de la 1 ianuarie, cu aproape 40 de lei mai mult pentru o gigacalorie.

ALBA. Târgul Produselor Alimentare Tradiţionale de Crăciun, care va reuni aproximativ 30 de producători din judeţ, va fi deschis azi, la ora 11.30, pe Platoul Romanilor.

ARAD. Azi, de la ora 9.00, în sala festivă a Colegiului „Elena Ghiba Birta“ din Arad, are loc cel mai important turneu şahist al anului dedicat exclusiv copiilor.

ARGEŞ.
43 de deţinuţi de la Penitenciarul Colibaşi au fost colindaţi, ieri, de un grup de elevi de clasa a IX-a de la Colegiul Naţional “Zinca Golescu” din Piteşti.

BACĂU.
Reprezentanţii Episcopiei Romanului au mers joi în comuna Săuceşti, unde cea mai mare parte a localnicilor a fost afectată de inundaţiile din vară. Pentru a trece mai uşor peste iarnă, oamenii au primit aragaze, cuptoare, maşini de spălat, frigidere şi televizoare în valoare totală de 120.000 lei.

BIHOR. A treia ediţie a monografiei Bihorului a apărut la editura Duran’s, în trei limbi, română, maghiară şi engleză, la preţul de 120 de lei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Ultimii 33 de angajaţi ai minei Rodna au ameninţat, ieri, că vor intra în greva foamei, pentru că o parte dintre ei vor fi disponibilizaţi din ianuarie.

BOTOŞANI.
Salariaţii de la Centrul de Sănătate Mintală din cadrul Spitalului de Psihiatrie şi-au primit, ieri, salariile pe luna noiembrie. Ei făcuseră, cu o zi înainte, grevă de avertisment.

BRAŞOV. Azi, deţinuţii de  la Penitenciarul Codlea îşi vor putea vedea copiii care se află internaţi în centre de plasament sau în grija unor asistenţi maternali.

BRĂILA. Potrivit noii structuri organizatorice, numărul angajaţilor din Primăria Brăila va ajunge la 341, în creştere cu 16% faţă de prezent.

BUZĂU.
Un tânăr de 28 de ani, din Lopătari, s-a ales cu dosar penal pentru că a tăiat ilegal peste o sută de brazi din pădurea părinţilor, pentru a-i vinde.

CARAŞ-SEVERIN.
Astăzi, de la ora 16.00, în centrul civic al Reşiţei, actorii din oraş vor interpreta piesa „Muzicanţii din Bremen”. Vor urma spectacole de colinde şi fanfare.

CĂLĂRAŞI.
Comuna Grădiştea va accesa, în curând, primele fonduri structurale, în valoare de 2,5 milioane de euro, pentru canalizare, asfaltări şi reabilitarea Căminului Cultural.

CLUJ. Reprezentanţii Serviciul Public Judeţean Salvamont şi-au propus ca, în 2009, să construiască o bază de salvare şi un centru de informare la Cheile Turzii.

CONSTANŢA. A XXI-a ediţie a Festivalului „După datină străbună“ începe azi, la ora 15.00, la Muzeul de Artă Populară, cu “Parada Cântului, Dansului şi Portului”.

COVASNA.
Pe DN 11, la intrarea în Chichiş, pe DN 12, în Bixad, şi în localitatea Breţcu vor fi amplasate camere video pentru monitorizarea traficului rutier.

DÂMBOVIŢA
. 90% din personalul Uzinei de Utilaj Petrolier Târgovişte va intra în şomaj tehnic din ianuarie. Uzina are contracte, însă beneficiarii nu dispun de lichidităţi.

DOLJ
. Din cauza scăderii subvenţiilor, locuitorii Craiovei vor plăti, de la 1 ianuarie 2009, cu aproape 40 de lei mai mult pentru o gigacalorie.

GALAŢI.
Azi, de la ora 19.00, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi are loc premiera piesei „Ultima oră”, de Mihail Sebastian. Preţul biletului este 25 de lei.

GIURGIU.
29 de bătrâni netransportabili de la Centrul pentru persoane vârstnice din Mironeşti au primit, ieri, scaune rulante din partea unei organizaţii din SUA.

GORJ.
Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu găzduieşte mâine, de la ora 19.00, Concertul de Anul Nou susţinut de Orchestra Filarmonică „Lyra Gorjului“.

HARGHITA.
Aproape 300 de fermieri din judeţ au pierdut subvenţii de 1,6 milioane de lei pentru că nu au completat corect cererile adresate Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Cei care au depus cereri eligibile au primit deja prima tranşă a subvenţiilor, urmând ca o a doua să fie ridicată în următoarea perioadă. 

HUNEDOARA.
Pe 22 şi 23 decembrie, minorii din Petroşani care trăiesc pe străzi vor susţine două recitaluri de colinde pe scările Casei de Cultură.

IALOMIŢA.
600 de salariaţi de la combinatul chimic SC Amonil SA Slobozia, reprezentând 65% din totalul angajaţilor, vor fi disponibilizaţi la începutul lunii martie.

IAŞI.
Consilierii judeţeni au depus, ieri, un proiect de finanţare în valoare 850.000 de euro, pentru modernizarea Ambulatoriului de la Spitalul „Sf. Ioan” din Iaşi.

ILFOV. Ansamblul de vile “San Remo”, situat lângă Complexul Astoria din Snagov, a fost finalizat. Preţul unei locuinţe este de 330.000 de euro.

MARAMUREŞ.
Pârtiile din judeţ vor fi impracticabile în weekend din cauza temperaturilor mult prea ridicate pentru această perioadă a anului.

MEHEDINŢI. Porţiunea din DN 57 între Orşova şi Moldova Nouă este monitorizată permanent, după ce, joi şi vineri, în această zonă au avut loc căderi de stânci.

MUREŞ.
Cei 400 de însoţitori ai persoanelor cu handicap din Târgu-Mureş nu au primit de la Primărie indemnizaţia lunară pe luna octombrie.

NEAMŢ. Primăria Piatra Neamţ va premia cele mai frumos împodobite balcoane, curţi şi sedii ale societăţilor din oraş. Premiile variază între 300 şi 1.000 de lei.

OLT. Peste 8.600 de persoane cu venituri modeste din judeţ aşteaptă a doua tranşă din subvenţiile pentru încălzirea locuinţei, în valoare totală de 1.742.139 de lei.

PRAHOVA.
Poliţiştii din judeţ au donat bani pentru a duce cadouri copiilor de la Centrul de Plasament “Rază de Soare” din Băicoi şi bătrânilor din Lilieşti.

SATU MARE. Aproximativ 30 de crescători de vite din judeţ au reluat, ieri, protestele împotriva importurilor de lapte din Ungaria şi Polonia la preţ de dumping.

SĂLAJ.
Numărul salariaţilor din judeţ, la sfârşitul lunii octombrie, a fost de 49.768, mai mic cu 0,2% faţă de luna precedentă. :
SIBIU. Aproape cinci sute de autovehicule second-hand, reprezentând 20% din totalul celor verificate, au fost respinse la staţia din Sibiu a Registrului Auto Român, în noiembrie.

SUCEAVA. Strada Cernăuţi, din Suceava, va fi reparată de municipalitate, după ce timp de aproape 20 de ani a fost închisă, cu o investiţie de 3,5 milioane de euro.

TELEORMAN. 50 de elevi din judeţ, care s-au remarcat la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare din 2008, au fost premiaţi, ieri, la sediul Consiliului Judeţean.

TIMIŞ. Sonique concertează în această noapte, de la ora 01.30, în Heaven, cu ocazia împlinirii unui an de funcţionare a clubului. Pentru femei intrarea este liberă, iar pentru bărbaţi, 25 de lei.

TULCEA. Ieri, în oraşul Isaccea, s-a desfăşurat Festivalul Judeţean de Colinde şi Obiceiuri de Iarnă. Au participat grupuri de colindători din mai multe localităţi din judeţ.

VASLUI. În comuna Puşcaşi, o dată pe lună, aproximativ 80 de săteni se întâlnesc cu reprezentanţii Primăriei pentru a rezolva problemele comunităţii.

VÂLCEA. 22 de case din localităţile Roşiile, Runcu şi Popeşti, afectate de alunecări de teren, sunt monitorizate de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă.

VRANCEA. Primăria Panciu a fost premiată în cadrul evenimentului „Romania Green Business Gala” pentru că a promovat zeci de proiecte de protecţie a mediului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite