Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii cu handicap fizic din judeţul Argeş primesc, azi, vizita lui Moş Crăciun  Doi bătrâni din satul Nuntaşi, judeţul Constanţa, au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon de la sobă 11.000 de fermieri din judeţul Neamţ vor primi plăţi compensatorii fiindcă trăiesc în zone nefavorabile agriculturii  Peste 150 de cadre medicale din judeţul Gorj încă nu şi-au primit salariile

ALBA. Poliţiştii au confiscat, ieri, în cea mai mare piaţă din Alba Iulia, zeci de brazi fără forme legale de provenienţă.

ARAD. Tribunalul Arad intră în vacanţa de iarnă de mâine până pe 5 ianuarie. Înregistrarea cererilor la Judecătoria Arad se va desfăşura zilnic, între orele 08.00 şi 10.00, la camera 150.

ARGEŞ. Copiii cu handicap fizic din judeţ primesc vizita lui Moş Crăciun azi, la Teatrul de păpuşi “Aşchiuţă” din Piteşti.

BACĂU. Trupa de teatru în limba engleză „Act” va sărbători, mâine, opt ani de existenţă, cu un spectacol la Teatrul Municipal „Bacovia”, de la ora 18.00.

BIHOR
. Asociaţia Aria organizează, azi, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat Oradea, un concert de jazz şi blues susţinut de americanul Big Daddy Wilson.

BISTRIŢA-NĂSĂUD
. Salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu se aventureze, în acest weekend, în zonele munţilor Rodnei, Călimani şi Ţibleş, din cauza pericolului de avalanşe.

BOTOŞANI. 20 de persoane au fost amendate cu câte 500 de lei, în urma protestului faţă de taxa auto, organizat în municipiul Botoşani acum o săptămână.

BRĂILA. Marţi, de la ora 18.00, pe platoul din faţa Primăriei Brăila, se va desfăşura spectacolul de colinde “Aşteptând Crăciunul”.

BUZĂU
. Generalul Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei Române, va fi comemorat mâine, de la ora 11.30, în localitatea natală, Spătaru.

CARAŞ-SEVERIN. Revoluţia Română din Decembrie 1989 va fi comemorată astăzi, de la ora 9.30, în centrul civic al Reşiţei, cu slujbe, depuneri de coroane şi cuvântări.

CĂLĂRAŞI. Autorităţile locale din municipiul Călăraşi au hotărât să aloce 30.000 de lei pentru organizarea, în 2009, a sărbătorii Bobotezei.

CLUJ. Claudiu Chira, viceprimarul localităţii Dej, a fost demis, ca urmare a creării unei noi majorităţi politice în Consiliul Local. Noul viceprimar este Vancsa Pal.

CONSTANŢA
. Doi bătrâni din satul Nuntaşi au murit, în noaptea de joi spre vineri, intoxicaţi cu monoxid de carbon de la o sobă de teracotă.

COVASNA
. Asociaţia „Rara Avis” din Sfântu Gheorghe a amenajat, în parcul central din municipiu, un spaţiu pentru hrănirea păsărilor în sezonul rece.

DÂMBOVIŢA. Moş Crăciun soseşte cu trenul, azi, la ora 17.00, în Gara de Sud din Târgovişte. Însoţit de spiriduşi şi o fanfară militară, Moşul se va opri la bradul de Crăciun din centrul oraşului.

DOLJ. Poliţiştii şi comisarii Gărzii Financiare au aplicat, ieri, 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.200 de lei, în pieţele din Craiova.

GALAŢI. Treizeci de motociclişti din Galaţi vor oferi, azi, cadouri orfanilor din centrul de plasament “Radu Negru”, în cadrul acţiunii „Moş Crăciun vine şi cu motocicleta”.

GIURGIU. 40 de copii abandonaţi din municipiul Giurgiu au primit cadou, de la organizaţia “Care”, bilete la spectacolul “Pădurea fermecată” al Circului Globus din Capitală.

GORJ. 150 de cadre medicale din judeţ, din unităţile de primiri-urgenţe şi cabinetele de medicină şcolară şi preşcolară, încă nu şi-au primit salariile.

HARGHITA
. Direcţia Silvică Miercurea-Ciuc vinde molid argintiu cu balot de pământ la preţul de 50 de lei. Pomii pot fi folosiţi ca brazi de Crăciun şi, ulterior, ca arbori ornamentali.

HUNEDOARA. Peste 1.500 de copii instituţionalizaţi, elevi şi bătrâni cu probleme sociale din oraşul Haţeg vor primi, de Crăciun, pachete cu alimente de la Primărie.

IALOMIŢA. 15 familii sărace din judeţ au primit, din partea Consiliului Local al Copiilor, pachete de sărbători cu dulciuri, jucării, haine şi alimente.

IAŞI. Maternitatea „Cuza-Vodă” are, de vineri, un nou ambulatoriu, amenajat la intrarea în spital. Spaţiul cuprinde cinci cabinete medicale, două saloane pentru internările de zi şi un ecograf. Unul dintre cabinete este dotat cu instalaţie de oxigen şi aparat de anestezie. Amenajarea ambulatoriului a fost realizată din fondurile spitalului.

ILFOV. Asociaţia Învăţătorilor din judeţ organizează, până pe 8 ianuarie, la Palatul Patriarhiei din Capitală, o expoziţie-concurs de picturi legate de tradiţiile şi obiceiurile de iarnă.

MARAMUREŞ
. Pompierii au intervenit, ieri, în Baia Sprie şi Borşa, la două case care au luat foc. Incidentele s-au soldat cu pagube materiale.

MEHEDINŢI. Conducerea Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu-Severin va începe, mâine, o anchetă în cazul decesului unui copil de patru ani, tratat pentru hepatită înainte ca rezultatele de laborator să confirme boala.

MUREŞ
. Consilierii locali au votat, vineri, creşterea cu circa 20%, în 2009, a taxelor pentru Complexul de agrement şi sport „Week-end” şi pentru bazinul acoperit “Mircea Birău”.

NEAMŢ. 11.000 de fermieri din judeţ, care trăiesc la munte, vor beneficia de plăţi compensatorii fiindcă se află amplasaţi în zone nefavorabile agriculturii.

OLT. Săptămâna viitoare, cei 8.600 de beneficiari ai ajutorului pentru încălzire din judeţ vor primi a doua tranşă de bani.

SATU MARE. Numărul notificărilor privind disponibilizări colective de personal de la firmele din judeţ a ajuns, luna aceasta, la aproape 1.000.

PRAHOVA. Cei peste 200 de salariaţi ai fabricii Dorobanţul din Ploieşti riscă să fie concediaţi după ce Tribunalul Prahova a declarat societatea în stare de insolvenţă, printr-o hotărâre judecătorească, zilele trecute. Fabrica, unul dintre cei mai importanţi producători de stofe din România, a acumulat datorii de aproape zece milioane de euro.

SĂLAJ. Zilele trecute, Comisia Naţională de Arheologie şi-a dat avizul pentru începerea lucrărilor la primii kilometri de pe traseul din Sălaj al Autostrăzii Transilvania.

SIBIU.
Trupa norvegiană Tristania va concerta în cadrul Festivalului Artmania, care va avea loc în perioada 17-19 iulie 2009, la Sibiu.

SUCEAVA
. Colegiul Judeţean al Medicilor a anchetat, anul acesta, 37 de cadre medicale. Principalele acuzaţii aduse doctorilor au fost legate de erori profesionale.

TELEORMAN. Peste 84% din elevii din clasa a VII-a şi 94% din cei din clasa a VIII-a au promovat, la nivelul judeţului, proba de matematică a tezelor cu subiect unic.

TIMIŞ. Filarmonica „Banatul” din Timişoara prezintă, astăzi, concertul „Mozart Rocks”. Intrarea este liberă.

TULCEA. Mâine, de la ora 10.00, cu prilejul comemorării Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, va fi organizat un ceremonial militar şi religios la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Tulcea.

VASLUI. Comercianţii de brazi au vânzări foarte slabe în acest sezon. Majoritatea locuitorilor judeţului au brazi artificiali cumpăraţi în anii trecuţi, iar cei naturali sunt prea scumpi.

VÂLCEA. 1.400 de familii din Râmnicu Vâlcea vor primi, zilele acestea, prin mandat poştal, ajutoarele pentru încălzirea cu lemne a locuinţei.

VRANCEA
. Poliţiştii de la Biroul „Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice” din judeţ au confiscat, luna aceasta, 16.000 de petarde şi pocnitori de la comercianţi neautorizaţi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite