Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aripa de sud a Spitalului de Urgenţă “Elena Beldiman” din Vaslui a fost reabilitată. Începând de anul viitor, tarifele pentru apă ale locuitorilor din Oradea vor fi majorate cu 5%. Administraţia Grădinii Zoologice din Târgu Mureş a decis ca în fiecare zi de luni intrarea să fie liberă. Medicii veterinari au depistat 27 de focare de trichineloză în judeţul Prahova.

ALBA. Sâmbătă seară, în centrul oraşului Alba Iulia a avut loc deschiderea Orăşelului Copiilor şi a Târgului cu Decoraţiuni.

ARAD. Cele mai importante formaţii folclorice din judeţ vor evolua, azi, de la ora 18.00, la “Gala tradiţiilor de iarnă”, un spectacol-maraton.

ARGEŞ. Pentru efectuarea unor lucrări, furnizarea energiei electrice va fi întreruptă azi, între orele 10.00 şi 14.00, pe străzile Mircea Vodă şi Matei Basarab din Piteşti.

BACĂU. Asistenţii persoanelor cu handicap din Oneşti nu-şi vor primi salariile la sfârşitul acestui an, fiindcă nu au fost alocaţi bani de la bugetul de stat pentru ei.

BIHOR.
Începând de anul viitor, tarifele pentru apă ale locuitorilor din Oradea vor fi majorate cu 5%.

BISTRIŢA-NĂSĂUD.
În cadrul galei „Premiilor municipiului Bistriţa 2008”, premiaţii au primit câte o bucată de ţiglă din acoperişul Bisericii Evanghelice, mistuită de un incendiu în iunie.

BOTOŞANI
. Deşi legea prevede ca în fiecare unitate teritorial-administrativă să fie  cel puţin o autospecială, doar în cinci dintre cele 78 de comune şi oraşe din judeţ există maşini de pompieri. Cele cinci autospeciale au peste 20 de ani vechime, iar  trei dintre ele, cu un grad de uzură avansat, nu pot circula fiindcă nu pot fi înmatriculate.

BRAŞOV. Direcţia Sanitar-Veterinară Braşov a pus în funcţiune un laborator ultraperformant, ale cărui buletine de analiză sunt valabile în Uniunea Europeană.

BRĂILA. Consiliul Local Brăila va încerca să obţină, anul viitor, fonduri europene în valoare de 17 milioane de lei, pentru reabilitarea a patru şcoli din oraş.

BUZĂU. Centrul municipiului Buzău găzduieşte astăzi, de la ora 10.00, un ceremonial militar şi religios, cu prilejul „Zilei Victoriei Revoluţiei din Decembrie 1989“.

CARAŞ-SEVERIN. La fosta Unitate Militară de Rachete Antiaeriene din Reşiţa va avea loc, azi, de la ora 10.00, un ceremonial de cinstire a eroilor Revoluţiei din Decembrie.

CĂLĂRAŞI. Angajaţii Administraţiei Cimitirelor din judeţ vor primi, zilele acestea, prime cu ocazia Sărbătorilor în valoare totală de 23.450 de lei.

CLUJ. La sfârşitul săptămânii trecute, Papa Benedict al XVI-lea a dăruit Episcopiei Greco-Catolice Cluj - Gherla un facsimil cu cea mai veche transcriere a rugăciunii „Tatăl Nostru”.

CONSTANŢA
. Sâmbătă seară, o conductă  de canalizare s-a spart în dreptul târgului de autoturisme de pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa. Apa a ajuns la o jumătate de metru pe carosabil.

COVASNA
. Consiliul Judeţean a aprobat parteneriatul cu judeţul Harghita în scopul elaborării unui „Ghid special de valori şi produse cultural-turistice”.

DÂMBOVIŢA.
Şase tineri care se întorceau de la discotecă au ajuns la spital după ce maşinile în care se aflau s-au ciocnit pe DN7, în localitatea Lunguleţu. Ambii şoferi băuseră.

DOLJ. Valentin Eugen Fota, de 24 de ani, din Ţuglui, a fost înjunghiat mortal, sâmbătă noaptea, în urma unui conflict cu trei bărbaţi din comună.

GALAŢI. Potrivit Casei de Asigurări de Sănătate, suma investită în aparatură medicală în spitalele din judeţ a fost, în 2008, cu 287% mai mare decât anul precedent.

GIURGIU. A 15-a întâlnire anuală, organizată cu ocazia Sărbătorilor de iarnă între autorităţile locale din Giurgiu şi omologii lor din Ruse, Bulgaria, s-a desfăşurat sâmbătă seară, pe malul românesc al Dunării.

GORJ. Taximetriştii din municipiul Târgu-Jiu sunt obligaţi să îşi vizeze autorizaţiile pentru anul 2009. Ei trebuie să plătească primăriei o taxă de 140 de lei.

HARGHITA.
Primăria Miercurea Ciuc îl comemorează, azi, de la  ora 10.30, la cimitirul din str. Leliceni, pe eroul Revoluţiei din Decembrie 1989, Müller László.

HUNEDOARA. Ilie Mihai Marcel, poreclit „Bebe Ilie”, un cap al lumii interlope din Valea Jiului, a fost arestat şi va executa o condamnare de trei ani pentru şantaj.

IALOMIŢA. Mâine, la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Slobozia va fi organizat un spectacol de Crăciun la care vor asista şi părinţii deţinuţilor minori.

IAŞI. Locuitorii municipiului Iaşi vor plăti, din ianuarie, 2,63 lei pentru metrul cub de apă, faţă de 2,30 lei cât costă acum.

ILFOV. Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă azi, între orele 9.00 şi 17.00, în localităţile Rudeni şi Catane, ca urmare a unor lucrări la reţeaua de distribuţie.

MARAMUREŞ. În localitatea Cavnic a nins pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică, astfel că se poate schia în condiţii optime pe toate cele şase pârtii din zonă. Administratorii pârtiilor Roata recomandă, pentru schi şi snowboard, în special perimetrele Roata 2 şi Pârtia Albastră, unde omătul a atins ieri peste 17 centimetri grosime.

MEHEDINŢI. Columbofilii din judeţ au solicitat primăriei Drobeta Turnu-Severin să amenajeze o piaţă pentru comercializarea de păsări vii, unde cetăţenii să poată cumpăra nu numai porumbei, ci şi găini, curcani sau gâşte.

MUREŞ. Administraţia Grădinii Zoologice din Târgu Mureş a decis ca ziua de luni a fiecărei săptămâni să fie una a porţilor deschise, cu intrare liberă.

NEAMŢ. Pe DN 15, în comunele Dumbrava Roşie şi Săvineşti, au fost instalate, la sfârşitul săptămânii trecute, trei camere video de tip radar.

OLT. Apropierea Anului Nou este vestită în comuna Milcov de o statuie înaltă de patru metri, numită “Revelionul Dorinţelor”, realizată de artistul plastic Cătălin Mihalache.

PRAHOVA. Medicii veterinari au depistat 27 de focare de trichineloză în gospodăriile din judeţ. În şase dintre cazuri, oamenii apucaseră să consume din carne.

SATU MARE. Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie, migraţia ilegală a crescut de cinci ori în 2008, în această activitate fiind implicate 288 de persoane.

SĂLAJ.
Autorităţile din Zalău au amenajat, pe platoul din faţa prefecturii, o scenă biblică legată de naşterea lui Iisus Hristos, cu figurine din ghips.

SIBIU. Unul dintre cele mai apreciate branduri vestimentare britanice, Daniel Christian, a inaugurat un magazin la Sibiu, pe strada Tribunei.

SUCEAVA.
Muzeul de Istorie din Suceava găzduieşte, în această seară, evenimentul „Noaptea cea mai lungă”, pentru a marca solstiţiul de iarnă.

TELEORMAN. Poliţiştii au confiscat, ieri, 4.400 de ţigări netimbrate de la B. Nicoleta, care le vindea pe o stradă din centrul municipiului Roşiorii de Vede.

TIMIŞ. La Opera Naţională din Timişoara are loc astăzi, de la ora 19.00, spectacolul „Seară de Crăciun“.

TULCEA.Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Casei Asigurărilor de Sănătate Tulcea, Dumitru Lascu, acuzat de luare de mită.

VASLUI. Aripa de sud a Spitalului de Urgenţă “Elena Beldiman” din Vaslui a fost reabilitată şi va adăposti, din această săptămână, o secţie de psihiatrie.

VÂLCEA. Peste 1.040 de locuitori ai judeţului au fost diagnosticaţi cu diferite tipuri de cancer, anul acesta. Predomină cancerul bronho-pulmonar, mamar şi de col uterin.

VRANCEA. Locuitorii din Focşani sunt nevoiţi să cumpere kilogramul de carne de porc cu aproape 18 lei. Comercianţii au ridicat preţurile pe motiv că porcii au fost asomaţi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite