Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Un şofer care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi s-a lovit de un cap de pod, lângă localitatea Sântimbru, a ajuns în stare gravă la spital. ARAD. Postul TV „JOJ“, în

ALBA. Un şofer care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi s-a lovit de un cap de pod, lângă localitatea Sântimbru, a ajuns în stare gravă la spital.

ARAD. Postul TV „JOJ“, în limba slovacă, poate fi din nou recepţionat în oraşul Nădlac, pe frecvenţa 48,5 MHz (CO2) de familiile care au abonament la cablu TV.

ARGEŞ. Pentru anul 2009, conducerea Muzeului Judeţean are în vedere renovarea şi consolidarea Galeriei de Artă şi renovarea vechii clădiri a muzeului.

BACĂU. Ieri, la Festivalul de datini şi tradiţii din comuna Brusturoasa, elevii de la şcolile din Camenca şi Cuchiniş au interpretat Pluguşorul şi Jocul Ursului.

BIHOR. La Maternitatea din Oradea, în perioada Crăciunului, au venit pe lume 29 de bebeluşi: 15 fetiţe şi 14 băieţei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Locuitorii judeţului nu au unde să-şi lase animalele de companie zilele acestea, fiindcă cele două adăposturi sunt închise în această perioadă.

BOTOŞANI. Consiliul Local Botoşani a finalizat listele cu familiile care îndeplinesc criteriile pentru a primi o locuinţă ANL. Mai multe detalii la www.primariabt.ro.

BRAŞOV. Râşnovul îşi premiază, miercuri, sportivii cu performanţe. Pentru eveniment, primăria a pus la dispoziţie 10.000 de lei.

BRĂILA. George T., de 20 de ani, din comuna Vădeni, l-a înjunghiat mortal cu o sabie, sâmbătă, pe consăteanul său Ionel M., de 28 de ani, în urma unei altercaţii.

BUZĂU. Direcţia de Tineret Buzău oferă, în această iarnă, 260 de locuri în centrele de tineret de la Poiana Pinului, Sărata Monteoru şi Arbănaşi. Un sejur costă 480 de lei.

CARAŞ-SEVERIN. În centrul civic al Reşiţei, în staulul amenajat de primărie, s-au născut de Crăciun doi miei.

CĂLĂRAŞI. Pentru că se confruntă cu o acută lipsă de sânge, Centrul Judeţean de Transfuzii Sangvine le oferă donatorilor bonuri valorice de 58,17 lei, o zi liberă de la serviciu şi decontarea biletelor de transport.

CLUJ. Patronul CFR Cluj, Arpad Paszkany, se află pe primul loc în topul „Cel mai mare antreprenor de fotbal din 2008”, realizat de portalul de ştiri din Ungaria index.hu.

CONSTANŢA. Patru persoane au murit, ieri, şi o fetiţă de 13 ani se află în comă la spital în urma unui accident rutier. Autoturismul în care aceştia se aflau ieşea de pe un drum secundar în localitatea Agigea, însă, din cauza gheţii, nu a apucat să traverseze Drumul Naţional 39, fiind lovit în plin de un autocar care circula regulamentar.

COVASNA. Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe vor să reabiliteze staţiunea Şugaş-Băi cu fonduri de la Programul Operaţional Regional estimate la peste 7,3 milioane de lei.

DÂMBOVIŢA. La începutul lunii ianuarie, Primăria Târgovişte va demara proiectul de construcţie a unui complex turistic de nataţie cu o investiţie de 17 milioane de euro.

DOLJ. De la 1 ianuarie, pensionarii, elevii şi studenţii nu mai beneficiază de reduceri sau gratuităţi pe mijloacele de transport în comun din Craiova.

GALAŢI. Primăria Galaţi a anunţat că nu va organiza evenimente speciale, nici măcar focuri de artificii, pe 31 decembrie, din cauza crizei economice.

GIURGIU. O delegaţie condusă de ministrul Sănătăţii a controlat, vineri noapte, Spitalul de Urgenţă Giurgiu. Au fost constatate mai multe nereguli, printre care lipsa de personal şi neglijenţa.

GORJ.  Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului efectuează în această perioadă o serie de controale în pieţe şi magazine, anulându-şi concediile programate luna aceasta.

HARGHITA. Ieri dimineaţă, la Miercurea Ciuc, s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din această iarnă în judeţ: minus 22,4 grade Celsius.

HUNEDOARA. Spitalul Municipal Lupeni a fost ales drept cel mai bun din România în anul 2008 şi a primit diploma de excelenţă pentru calitatea serviciilor.

IALOMIŢA. Primăria Slobozia va impune, în zona Pieţei Agroalimentare din municipiu, un program de acces pentru maşinile de aprovizionare, cu scopul de a fluidiza traficul.

IAŞI. Oficialii Aeroportului Iaşi au anunţat că vor introduce, din luna martie a anului viitor, cinci curse aeriene Iaşi-Budapesta în fiecare săptămână.

ILFOV. Aproape 100 de hectare de teren sunt de 15 ani motiv de dispută între judeţele Giurgiu şi Ilfov. Cei doi prefecţi au stabilit, zilele trecute, să aplaneze conflictul în 2009.

MARAMUREŞ. Peste 200 de pensionari din judeţ au apelat la credite de câte 300-500 de lei de la Casa de Ajutor Reciproc, pentru a se descurca de Sărbători.

MEHEDINŢI. Drumarii au utilizat, ieri, 155 de tone de materiale antiderapante pentru prevenirea apariţiei poleiului pe drumurile naţionale din judeţ.

MUREŞ. Aproximativ o mie de persoane au luat cu asalt, ieri, Patinoarul Copiilor amenajat în Cetatea Medievală din Târgu Mureş.

NEAMŢ. Instalaţiile luminoase din mai multe zone ale oraşului Roman au fost rupte şi distruse de hoţi. Municipalitatea a reparat ornamentele.

OLT. Maria P., de 41 de ani, din comuna Cârlogani, este cercetată pentru pruncucidere, după ce poliţiştii au găsit un nou-născut mort într-o găleată de plastic.

PRAHOVA. Mai multe zeci de persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploieşti, în primele trei zile de după Crăciun, după ce au fost implicate în diverse scandaluri.

SATU MARE. Poliţiştii de frontieră din judeţ au descoperit în acest an aproximativ 394 de kilograme de droguri, de patru ori mai mult decât anul trecut.

SĂLAJ. Începând din 2009, Şcoala de Arte şi Meserii „Meseşul” Zalău nu va mai funcţiona. Consiliul Judeţean nu a dat aviz pentru continuarea învăţământului în clădirea actuală.

SIBIU. Globurile cu foiţă de argint şi aur, confecţionate de Ioan Tămâian, au ajuns să împodobească bradul lui George Bush, la Casa Albă. Artistul realizează în atelierul său din Şelimbăr globuri din sticlă foarte căutate peste graniţă. Ornamentele sibiene ajung astfel în Australia, Statele Unite ale Americii, Canada, Germania, Franţa, Austria şi Anglia.

SUCEAVA. Potrivit Direcţiei de Statistică, în judeţ sunt cu 13% mai mulţi şomeri decât anul trecut. Numărul bărbaţilor fără un loc de muncă este mai mare decât cel al femeilor.

TELEORMAN. Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional a judeţului lansează, azi, la Alexandria, “Harta cultural-artistică a judeţului Teleorman”.

TIMIŞ. Cele 650 de bilete pentru Revelionul pensionarilor, puse la dispoziţia bătrânilor de Primăria Timişoara pentru suma de 30 de lei, au fost epuizate.

TULCEA. Căpitănia Portului Tulcea a emis un avertisment către posesorii de ambarcaţiuni uşoare de a le retrage pe mal, condiţiile meteo putând favoriza apariţia sloiurilor.

VASLUI. Corul femeilor din Penitenciarul Vaslui a susţinut, ieri, un concert de colinde la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din oraş.

VÂLCEA. Jandarmii din judeţ au participat, în 2008, la 5.109 misiuni, cele mai multe dintre ele, 3.800, fiind de menţinere a ordinii şi siguranţei publice.

VRANCEA. Cinci fete şi un băiat s-au născut la Spitalul din Focşani în prima zi de Crăciun. Bebeluşii sunt bine, sănătoşi, la secţia de nou-născuţi a unităţii medicale.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite