Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Două persoane au murit carbonizate după ce maşina în care se aflau s-a lovit de un cap de pod, luni noapte, lângă localitatea Săliştea. ARAD. Inspectorii de la Protecţia

ALBA. Două persoane au murit carbonizate după ce maşina în care se aflau s-a lovit de un cap de pod, luni noapte, lângă localitatea Săliştea.

ARAD. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au demarat controale în localurile din Arad pentru a vedea dacă au fost amenajate spaţii speciale pentru nefumători.

ARGEŞ. Cei care şi-au depus actele pentru a lucra în străinătate, dar şi-au schimbat datele de contact, îşi pot actualiza dosarele la AJOFM, de luni până vineri, între orele 9.00 şi 16.00.

BACĂU. Un bilanţ al Poliţiei Rutiere arată că anul trecut au avut loc, în judeţ, 817 accidente de circulaţie, dintre care 369 grave, soldate cu moartea a 93 de persoane.

BIHOR. Peste 400 de cupluri şi-au rezervat deja data şi ora cununiei civile, la Serviciul de Stare Civilă a Primăriei Oradea, în primele două zile lucrătoare ale anului.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Un bărbat din Rodna care zbura cu parapanta a fost salvat, ieri, de jandarmii montani, după ce a rămas blocat între doi molizi, la 15 metri înălţime.

BOTOŞANI. La mansarda Spitalului „Sfântu Gheorghe“ din municipiu vor fi construite rezerve de lux pentru pacienţii bazei de fizioterapie, cu o investiţie de 110.000 de lei.

BRAŞOV. Trei companii israeliene vor construi 1.500 de locuinţe în Poiana Braşov, cu o investiţie totală de aproximativ 180 milioane de euro.

BRĂILA. Luna aceasta, la Casa Judeţeană de Pensii se pot prezenta doar cei care doresc bilete de tratament în luna martie, în staţiunile cu care Casa Naţională de Pensii are contract.

BUZĂU. Doar 60% din locuitorii judeţului s-au prezentat, până acum, la medic,  în cadrul programului naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei.

CARAŞ-SEVERIN. Prefectura  apreciază că judeţul va putea traversa cu uşurinţă criza economică, dacă în 2009 va fi exploatat potenţialul său turistic.

CĂLĂRAŞI. Căminul de bătrâni „Sfântul Gheorghe“ din municipiul Olteniţa a primit, de la administraţia publică locală, bunuri în valoare de aproximativ două milioane de lei.

CLUJ. Scriitorul maghiar Attila Bartis şi-a lansat, luni seară, la Cluj-Napoca, ediţia în română a romanului „Plimbarea“.

CONSTANŢA. Administratorul unei firme din Constanţa a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi uz de fals, care au dus la prejudicierea bugetului statului cu peste nouă milioane de lei.

COVASNA. Prefectura va cere Guvernului subvenţii pentru căldură pe o perioadă mai mare de timp în judeţele din zona montană, unde iarna este mai aprigă şi ţine mai mult.

DÂMBOVIŢA. Un bărbat de 63 de ani, din Moreni, a fost tâlhărit, marţi noapte, în scara blocului în care locuia. Atacatorul, un recidivist de 48 de ani, a fost prins de poliţişti.

DOLJ. Bărbatul din Craiova care a accidentat mortal un taximetrist şi pe clientul acestuia, în prima zi a noului an, va fi cercetat în stare de arest preventiv.

GALAŢI. Din superstiţie, vânătorii şi pescarii din judeţ au invadat Pădurea Gârboavele şi Lunca Siretului în speranţa că nu se vor întâlni cu preoţii şi vor avea noroc la vânat şi pescuit tot anul.

GIURGIU. Jandarmii din judeţ au executat, în 2008, cu 40% mai multe misiuni faţă de anul anterior, cele mai multe fiind de asigurare, menţinere şi restabilire a ordinii publice.

GORJ. Cinci mari companii au anunţat că vor disponibiliza câteva sute de angajaţi anul acesta. Şomajul este de 7,1% în judeţ.

HARGHITA. Peste 200 de cadre didactice pensionare care predau în şcolile din judeţ trebuie să aleagă între pensie şi salariu în următoarele două săptămâni.

HUNEDOARA. Elevii Şcolii Generale Nr. 2 din localitatea Uricani îngheaţă în clase din cauză că centrala termică a unităţii de învăţământ nu face faţă temperaturilor scăzute. Copiii învaţă înfofoliţi în clase, în vreme ce autorităţile aşteaptă să primească, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, bani pentru o centrală nouă, mai performantă.

IALOMIŢA. În şcolile şi instituţiile publice din judeţ va fi distribuit un film care abordează aspectele socio-culturale şi tradiţiile ialomiţene.

IAŞI. Începând de săptămâna aceasta, 15 absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi şi-au început rezidenţiatul în medicina de urgenţă. Aceştia îşi vor desfăşura activitatea la Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântu Spiridon“, la Spitalul de Copii şi la Spitalul de Neurochirurgie din municipiul Iaşi.

ILFOV. Luni, pe raza localităţii 1 Decembrie, un autoturism a accidentat grav un bărbat de 49 de ani care traversa strada prin loc nepermis.

MARAMUREŞ. Poliţiştii din Şomcuta Mare au găsit asupra unui bărbat din judeţul Mureş 1.840 de pachete cu ţigări de contrabandă, în noaptea de luni spre marţi.

MEHEDINŢI. Un bărbat din comuna Prunişor a fost prins în flagrant în timp ce comercializa material lemnos sustras din fondul forestier al statului.

MUREŞ. 98 de dascăli din judeţ vor fi recompensaţi cu prime ce reprezintă între 10 şi 20% din suma salariilor de bază primite în ultimul an.

NEAMŢ. La Casa Judeţeană de Pensii au fost înregistrate, la începutul săptămânii, peste 2.500 de cereri pentru bilete de tratament.

OLT. Cele patru ediţii ale campaniei de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice desfăşurate în 2008 în judeţ au adunat aproape 30 tone de deşeuri.

PRAHOVA. În perioada 24 decembrie - 3 ianuarie, 125 de turişti au suferit fracturi pe pârtiile de pe Valea Prahovei. Majoritatea au fost transportaţi la Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Azuga.

SATU MARE. Taxele şi impozitele locale se pot plăti, în Satu Mare, doar de pe 12 ianuarie. Ghişeele Primăriei sunt închise pentru ca funcţionarii să calculeze sumele datorate pe anul trecut.

SĂLAJ. Proprietarii de autovehicule din judeţ vor plăti, în acest an, pentru o poliţă RCA mai mult decât alţi şoferi din ţară, pentru că Sălajul a fost încadrat în zona a II-a de risc.

SIBIU. Elevii Şcolii Generale Nr. 2 din Mediaş nu au mers luni şi marţi la şcoală din cauza unei defecţiuni la centrala termică.

SUCEAVA. Elevii şi studenţii din Suceava nu îşi pot procura abonamente pentru transportul în comun la jumătate de preţ, până nu se aprobă bugetul local pentru anul în curs.

TELEORMAN. Poliţiştii din judeţ au aplicat, în doar 24 de ore, 110 amenzi contravenţionale pentru abateri privind normele de circulaţie pe drumurile publice.

TIMIŞ. Astăzi, de la ora 19.00, la Catedrala ortodoxă sârbă din Timişoara va avea loc un concert coral special, cu ocazia primei zile a Crăciunului sârbesc.

TULCEA. Peste 400 de poliţişti şi vameşi din oraş au dat în judecată Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Ministerul de Interne, solicitând mai multe sporuri care nu le-au fost acordate.

VASLUI. Traficul prin Vama Albiţa a crescut cu peste 10 la sută la începutul acestei săptămâni, datorită cetăţenilor moldoveni care se întorc la studii sau vin să-şi petreacă sărbătorile în România.

VÂLCEA. O familie din cartierul Căzăneşti din oraşul Râmnicu Vâlcea a rămas, luni, fără 20 de grame de bijuterii din aur, după ce persoane neidentificate le-au jefuit casa.

VRANCEA. În perioada 22-31 decembrie 2008, la Tribunalul Vrancea au fost înregistrate 98 de noi dosare, iar la Judecătoria Focşani, 100 de acţiuni.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite