Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Ionela Danciu, mama unor triplete din Aiud, îi cere premierului Emil Boc să adopte o ordonanţă guvernamentală prin care banii pentru creşterea copiilor să fie alocaţi pentru fiecare

ALBA. Ionela Danciu, mama unor triplete din Aiud, îi cere premierului Emil Boc să adopte o ordonanţă guvernamentală prin care banii pentru creşterea copiilor să fie alocaţi pentru fiecare bebeluş în parte.

ARAD. Expoziţiile din cadrul Complexului Muzeal Arad pot fi vizitate şi în afara orelor de program, dacă se achită o taxă de 50 de lei.

ARGEŞ. Azi, între orele 9.00 şi 16.00, furnizarea energiei electrice va fi întreruptă pe străzile Muntenia şi Pieţei din Mioveni şi în satele Furnicoşi, Ioaniceşti, Martalogi şi Glâmbocu.

BACĂU. Cei interesaţi de recalificarea profesională se pot înscrie până pe 19 ianuarie la cele 19 cursuri organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

BIHOR. Copiii de la Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea se vor afla, joi, în localitatea Apateu, Ungaria, pentru a marca împlinirea a 159 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea David, a dat în judecată Primăria Bistriţa Bârgăului pentru că a autorizat o construcţie în zona de agrement Colibiţa.

BOTOŞANI. Noul sediu din Botoşani al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor a fost inaugurat duminică.

BRAŞOV. Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va organiza la Braşov, pe 15 şi 16 ianuarie, un seminar privind bunăstarea animalelor din ferme.

BRĂILA. Anul trecut, la Protecţia Copilului din judeţ au fost înregistrate 365 de cazuri de minori bătuţi, exploataţi prin muncă, neglijaţi sau abuzaţi sexual.

BUZĂU. Filiala Judeţeană de Cruce Roşie va organiza din ianuarie cursuri de prim-ajutor în şcoli. Primii beneficiari vor fi elevii de la Colegiul Mihai Eminescu, Liceul Pedagogic şi Liceul Sportiv.

CARAŞ-SEVERIN. Omul de afaceri Romeo Dunca realizează din elicopter o hartă foto a Munţilor Ţarcu, pentru a stabili cel mai bun amplasament al staţiunii pe care doreşte să o amenajeze într-o zonă cu pârtii de 7 km lungime.

CĂLĂRAŞI. Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă „Viitor Plus” va împăduri anul acesta cu peste 11.200 de copaci 28 de hectare de teren agricol slab productiv din comuna Vâlcelele.

CLUJ. Contribuabilii din judeţ au plătit la bugetul de stat, în decembrie 2008, cu 33 de milioane de lei mai puţin faţă de aceeaşi lună din 2007.

CONSTANŢA. Trupa Compact va concerta pentru fanii de la malul mării la sfârşitul lunii februarie. Spectacolul va fi găzduit de clubul „Phoenix” din municipiul Constanţa. 

COVASNA. Consiliul Judeţean a aplicat, în cadrul Programului Operaţional Regional, reabilitarea drumului judeţean Târgu Secuiesc – Balvanyos – Bixad. Valoarea investiţiei este estimată la 58 de milioane de lei.

DÂMBOVIŢA. De ieri, cei 1.500 de salariaţi de la Mechel Târgovişte, care au fost în şomaj tehnic începând cu 25 decembrie, şi-au  reluat activitatea. Spre deosebire de alte combinate metalurgice, Mechel are un portofoliu de comenzi care îi va permite o încărcare normală a capacităţilor de producţie în primul trimestru al acestui an.

DOLJ. Potrivit direcţiei Uzinei Termice din Calafat, care funcţionează în regim de avarie, aceasta se va închide peste trei zile, deoarece stocul de păcură va fi epuizat. Peste 10.000 de locuitori ai municipiului riscă să rămână fără căldură dacă Guvernul nu va aloca de la rezerva de stat aproximativ 1.500-2.000 de tone de păcură.

GALAŢI. Direcţia Finanţelor Publice Galaţi are sub poprire peste 22.000 de conturi bancare ale firmelor din judeţ care datorează impozite de peste 200 de milioane de lei.

GIURGIU. Primăria Giurgiu a decis să elimine sporurile funcţionarilor publici, începând din ianuarie, ca o primă măsură de a face economie.

GORJ. Peste 210 asociaţii de locatari şi 7.000 de abonaţi casnici din Târgu Jiu datorează către Aparegio, societatea furnizoare de apă, peste 1,4 milioane de lei.

HARGHITA. Autorităţile au decis editarea unei monografii despre Ţinutul Secuiesc, pe baza căreia va fi redactat şi manualul de istorie a comunităţii maghiare din cele două judeţe.

HUNEDOARA. Deşeurile din oraşul Petrila sunt depozitate tot la vechea groapă de gunoi, deşi aceasta a fost închisă, oficial, pe 31 decembrie, fiindcă nu era ecologică.

IALOMIŢA. Potrivit bilanţului IPJ pe anul 2008, aproape 29.000 de şoferi din judeţ au fost sancţionaţi anul trecut, 2.900 dintre aceştia rămânând fără permis.

IAŞI. Duminică, într-o singură oră, medicii de la Spitalul de Urgenţe din Iaşi au avut de tratat opt persoane care încercaseră să se sinucidă.

ILFOV. Un bărbat de 41 de ani a fost grav rănit, ieri, în comuna Popeşti-Leordeni, pentru că a traversat fără să se asigure.

MARAMUREŞ. Un tânăr de 25 de ani, din Sighet, a fost reţinut, ieri, pentru 29 de zile, pentru că un băiat de 19 ani, cu care s-a bătut în faţa unei discoteci, a murit.

MEHEDINŢI. Un bărbat de 74 de ani din Drobeta Turnu-Severin a fost găsit mort, înjunghiat în gât, în propria locuinţă, duminică seară.

MUREŞ. Inspectorii sanitari au verificat respectarea legii antifumat în 50 de şcoli, unităţi alimentare şi sanitare din judeţ. Au fost aplicate două amenzi de 500 de lei.

NEAMŢ. Societăţile comerciale din judeţ au anunţat, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, 122 de posturi libere, cu 50% mai puţine decât anul trecut.

OLT. Un bărbat de 54 de ani, din Iaşi, dat în urmărire generală din decembrie 2008, a fost prins zilele trecute de jandarmii în gara din Slatina.

PRAHOVA. 16 persoane care falsificau carduri au fost reţinute ieri la Ploieşti.

SATU MARE. Timp de trei săptămâni, inspectorii şcolari vor controla fiecare unitate de învăţământ din judeţ.

SĂLAJ. Mircea Lupo, consilier local în comuna Halmăşd, şi fratele său sunt cercetaţi penal după ce au fost prinşi la braconaj de mistreţi.

SIBIU. Aproape 2.000 de elevi nu au reuşit să ia nota 5 la teza cu subiect unic la matematică, fapt care plasează judeţul pe penultimul loc în ţară.

SUCEAVA. Un incendiu, izbucnit duminică la biserica din Satu Mare, a produs pagube de 100.000 de lei.

TELEORMAN. Locuitorii din zona Buteşti nu vor avea curent de azi până vineri, între orele 8.00-16.00, din cauza unor lucrări de reparaţii.

TIMIŞ. Artistul timişorean Ilie Sere expune până pe 10 februarie, în galeria „Axa Art”, o serie de lucrări realizate în creion.

TULCEA. Autorităţile locale din municipiul Tulcea au demarat procedurile de autorizare pentru construirea a 70 de noi locuinţe ANL pentru tinerii din oraş.

VASLUI. Patru bărbaţi din municipiul Vaslui sunt cercetaţi de poliţişti după ce au fost prinşi acum câteva zile la braconaj, în localităţile Vinderei şi Griviţa.

VÂLCEA. Un bărbat implicat în mai multe scandaluri a fost găsit înjunghiat, duminică seară, în parcarea unui bloc din Râmnicu Vâlcea.

VRANCEA. Un bărbat de 40 ani din comuna Străoane a decedat, în weekend, într-un incendiu izbucnit în locuinţa sa.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite