Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii cu vârste între 16 şi 22 de ani se pot înscrie gratuit la cursuri organizate de Aeroclubul Caransebeş. Anul trecut, în judeţul Braşov au fost abandonaţi 63 de copii. Primăria Miercurea Ciuc a scos la licitaţie construirea a două parcări în centrul oraşului. Peste 1.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean Neamţ nu şi-au primit încă salariile pe ultima lună.

ALBA . În lunile ianuarie şi februarie, în judeţ vor fi disponibilizate 849 de persoane. Potrivit informaţiilor primite de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cele mai multe reduceri de personal au fost anunţate de SC Feroplas Ind SRL - 223 de disponibilizaţi, SC Eckerle Automotive SRL - 144 şi SC Contact Impex SRL - 86.

ARAD. Primăria Sântana organizează, azi, de la ora 10.00, seminarul „Cultura şi tradiţiile populare ale zonei transfrontaliere Arad – Bekes”.

ARGEŞ
. Azi, de la ora 10.00, la Biblioteca Judeţeană au loc două spectacole susţinute de preşcolari de la grădiniţe din Piteşti, pentru comemorarea poetului Mihai Eminescu.

BACĂU. Micii producători riscă amenzi de până la 5.000 de lei dacă îşi vor vinde produsele la piaţă fără să fi obţinut documentul de înregistrare sanitar-veterinară.

BIHOR. Începând de azi, Inspectoratul Teritorial de Muncă va efectua controale privind respectarea normelor de protecţie a muncii în condiţii de temperaturi scăzute.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Circa 400 de şoferi au fost sancţionaţi în ultimele 48 de ore de poliţişti. Au fost reţinute 13 permise de conducere şi cinci certificate de înmatriculare.

BOTOŞANI
. Autorităţile au anunţat că vor fi efectuate lucrări de întreţinere la mai multe străzi din oraşul Botoşani, printre care Pietonalul Unirii, Cuza Vodă şi Marchian.

BRAŞOV. Conform statisticilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, 63 de copii au fost abandonaţi în judeţ anul trecut.

BRĂILA. Protecţia Copilului Brăila va pierde 2,2 milioane de lei din bugetul pentru hrană şi medicamente. Noile prevederi legale stabilesc reducerea cu 15% a cheltuielilor în 2009.

BUZĂU. Un bărbat a murit şi unul a fost rănit, ieri, după ce două autoturisme s-au lovit frontal, la intrare în municipiul Buzău, din cauza neadaptării vitezei la carosabilul umed.

CARAŞ-SEVERIN. Tinerii cu vârste între 16 şi 22 de ani se pot înscrie gratuit, până vineri, la cursuri de planorism, paraşutism şi pilotaj, organizate de Aeroclubul Teritorial Caransebeş.

CĂLĂRAŞI.
Aproximativ 40.000 de şcolari şi preşcolari din judeţ au fost vaccinaţi în cadrul unui triaj epidemiologic al Autorităţii Judeţene de Sănătate Publică.

CLUJ. Municipalitatea Cluj-Napoca a anunţat, ieri, că regia de termoficare va emite facturile pe ianuarie din 15 februarie, cu două săptămâni mai târziu faţă de cum proceda până acum.

CONSTANŢA. Doi bărbaţi din Constanţa au fost prinşi de jandarmi, sâmbătă, după ce au sustras, din mai multe garnituri de tren aflate în trafic, aproape o tonă de cărbune.

COVASNA. Începând de mâine, în judeţ se deschide prima etapă a înscrierilor în clasele I pentru anul şcolar 2009/2010.

DÂMBOVIŢA
. Tudor Gheorghe va susţine, mâine, de la ora 19.00, în Sala Mare a Casei Sindicatelor din Târgovişte, un concert extraordinar.

DOLJ.
Cele 16 filtre fixe şi mobile organizate de poliţişti sâmbătă noapte în judeţ s-au soldat cu 21 de amenzi, majoritatea la regimul circulaţiei.

GALAŢI. Peste 3.000 de şoferi din judeţ au contestat în instaţă, anul trecut, amenzile primite de la agenţii de circulaţie.

GIURGIU. Peste 150 de gropi de gunoi din judeţ, care nu corespund normelor europene, vor fi închise până în iulie. În locul lor va fi amenajat un depozit ecologic, pe Şoseaua Giurgiu-Ghimpaţi.

GORJ. Numărul furturilor din societăţile comerciale din judeţ a scăzut, anul trecut, faţă de 2007, de la 93 la 71, iar cel al sustragerilor din locuinţe de la 213 la 170.

HARGHITA.
Primăria Miercurea Ciuc a scos la licitaţie construirea a două parcări, cu peste 300 de locuri în total, pe strada Bradului şi între aleile Avântului şi Narciselor.

HUNEDOARA.
Comisia de cercetători din cadrul INSEMEX Petroşani vrea să simuleze, în laborator, deflagraţia produsă pe 15 noiembrie la mina Petrila.

IALOMIŢA.
La sfârşitul lunii, rutele Ţăndărei - Valea Ciorii - Scânteia şi Ţăndărei - Giurgeni ar putea fi eliminate de operatorii de transport fiindcă sunt neprofitabile.

IAŞI. Peste 6.000 de moaşe şi asistenţi generalişti trebuie să-şi schimbe, până la 1 martie, adeverinţele de liberă practică în certificate de membru.

ILFOV. Cu doar 19 locuri disponibile la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă în prima jumătate a lunii ianuarie, judeţul se află pe ultimele locuri la nivelul ţării.

MARAMUREŞ. De astăzi, pe pârtia de la Şuior se poate schia şi dacă nu ninge. Aceasta are în dotare tunuri de zăpadă şi instalaţie nocturnă.

MEHEDINŢI.
De la începutul acestui an, în judeţ s-au născut 59 de copii, cu aproximativ 45% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

MUREŞ. Primăria Târgu-Mureş cere în instanţă terenul pe care s-ar putea construi Spitalul Regional de Urgenţă. Terenul se află în prezent în posesia Consiliului Judeţean.

NEAMŢ. Peste 1.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean Neamţ nu şi-au primit încă salariile pe ultima lună.

OLT. Un bărbat a murit şi patru persoane au fost grav rănite într-un accident rutier produs ieri, în comuna Schitu, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

PRAHOVA. Chiriaşii vor putea cumpăra, în curând, mai multe imobile sau terenuri aparţinând domeniului public sau privat al Primăriei Comarnic.

SATU MARE. Istoricul Alex Mihai Stoenescu lansează, joi, la Satu Mare, volumul „De la regimul comunist la regimul Iliescu”. Cartea conţine dialoguri cu Virgil Măgureanu.

SUCEAVA
. Conducerea Universităţii ,,Ştefan cel Mare” din Suceava intenţio­nează să construiască un nou campus studenţesc, cu dotări ultramoderne. Acesta va fi ridicat în comuna Moara, pe o suprafaţă de 30 de hectare, cu o investiţie de aproximativ 300 de milioane de euro. Proiectul este realizat de Universitatea de Arhitectură din Bucureşti.

SĂLAJ. 3.202 locuinţe din municipiul Zalău nu sunt racordate la reţeaua de electricitate. 780 dintre acestea sunt cuprinse într-un program de racordare, care se va derula în acest an.

SIBIU.  O firmă de asigurări din Sibiu a solicitat organizarea unei miniburse a locurilor de muncă. Din cei 80 de sibieni care s-au prezentat la interviuri, 25 au fost angajaţi pe loc.

TELEORMAN. Un tânăr de 24 ani, din oraşul Videle, a decedat, ieri, după ce a intrat cu maşina pe contrasens şi s-a izbit de o autospecială în zona localităţii Blejeşti.

TIMIŞ. Un bărbat din Bethausen este cercetat penal fiindcă a fost prins, aseară, cu o puşcă artizanală de vânătoare şi 30 de cartuşe în portbagaj.

TULCEA. Poliţiştii din judeţ au aplicat, în ultimele două zile, 318 sancţiuni, în valoare de 20.500 de lei, pentru nerespectarea Codului Rutier.

VASLUI.
În ciuda temperaturilor foarte scăzute, în pieţele din oraş au apărut spre vânzare primele bucheţele de ghiocei, la preţul de 1 leu.

VÂLCEA. Duminică noapte, un bărbat implicat într-un accident rutier grav pe DN64 a fugit fiindcă nu poseda permis şi avea numerele de la maşină expirate.

VRANCEA. Un şofer oprit de un echipaj al poliţiei a încercat să fugă în momentul în care a fost pus să sufle în etilotest. Bărbatul a fost prins şi dus la spital.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite