Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Tribunalul Hunedoara au fost puse în funcţiune, ieri, două infochioşcuri  La mai multe secţii din cadrul Spitalului Judeţean Reşiţa, pacienţii stau câte doi în pat Harta turistică a judeţului Călăraşi va fi întocmită până la finele lunii martie 7 5.317 angajaţi din judeţul Neamţ şi-au pierdut locurile de muncă în ianuarie Cursele de trap de la Hipodromul din Ploieşti ar putea fi reluate după doi ani de pauză

ALBA. Aproximativ o sută de angajaţi ai SC Kronospan SA Sebeş au fost trimişi, de ieri, în şomaj tehnic, cel puţin până la sfârşitul acestei luni.

ARAD. Facultatea de Ştiinţe Umaniste Arad şi Universitatea „Cardenal Herrera” din Valencia, Spania, vor începe cursuri de pregătire pentru obţinerea diplomelor internaţionale de limbă spaniolă.

ARGEŞ. Biblioteca Judeţeană Argeş organizează, azi, de la ora 12.00, un spectacol de legende şi obiceiuri, susţinut de studenţii străini din Centrul Universitar Piteşti.

BACĂU. Sportivii K1 Ionuţ Iftimoaie şi Cătălin Moroşanu se vor lupta, pe 16 februarie, într-un meci demonstrativ la Penitenciarul Bacău, cu ocazia inaugurării sălii de sport.

BIHOR. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a demarat, ieri, o campanie de conştientizare a angajaţilor asupra consecinţelor negative ale consumului de alcool la serviciu.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Consiliul Local Bistriţa va analiza, peste două luni, proiectul Primăriei de a ridica maşinile oprite în zona indicatoarelor “Oprirea interzisă”.

BOTOŞANI. Magistrala de apă care alimentează oraşul Botoşani se poate prăbuşi, pentru că pilonii care o susţin s-au deplasat din cauza alunecărilor de teren.

BRĂILA. Cu ocazia Sfântului Valentin, Centrul Comercial Armonia Brăila premiază mâine cel mai lung sărut, cu o excursie de patru zile, pentru două persoane, la Paris.

BUZĂU. Discoteca în aer liber “Disco Bil” din municipiul Buzău a ars, joi, în întregime. Incendiul a fost provocat, probabil, de aparatura unui atelier aflat în vecinătate.

CARAŞ-SEVERIN. Din cauza numărului mare de internări din ultima vreme, la mai multe secţii din cadrul Spitalului Judeţean Reşiţa, pacienţii stau câte doi în pat.

CĂLĂRAŞI. Harta turistică a judeţului va fi întocmită până la finele lunii martie. Costurile vor fi suportate de agenţii economici din judeţ.

CLUJ. Lucrările din ultimii 20 de ani ale celor mai buni arhitecţi din Ungaria sunt expuse la Casa Tranzit din Cluj-Napoca până pe 23 februarie.

CONSTANŢA. Lansarea volumului II al “Dicţionarului enciclopedic de marină” are loc azi, de la ora 10.30, la Biblioteca Judeţeană „I. N. Roman” din Constanţa.

COVASNA. Consiliul Judeţean va organiza, anul acesta, un concurs de mustăţi. Iniţiativa aparţine preşedintelui CJ, Tamas Sandor, el însuşi fiind purtătorul unei mustăţi de 20 de centimetri.

DÂMBOVIŢA. Luna aceasta, 460 de angajaţi ai secţiilor Laminor 1 şi 2 de la Oţelinox Târgovişte sunt nevoiţi să aleagă între a intra în şomaj tehnic sau în concediu de odihnă.

DOLJ. De anul trecut până acum, 129 de oameni au câştigat definitiv în instanţă dreptul de a-şi recupera taxa auto de la Finanţele Publice.

GALAŢI. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” din Galaţi şi-a redus, de ieri, programul operator pentru bolnavii cronic, pentru a face loc cazurilor urgente.

GIURGIU. Un cioban de 60 de ani, din Mihăileşti, a decedat după ce a fost bătut de proprietarul stânei, F. Nicolae Ion, de 31 de ani, din comuna Vaideeni, pentru că înstrăinase patru oi.

GORJ. Poliţiştii anchetează cauza decesului, miercuri, al unui nou-născut a cărui mamă,  Adriana M., din comuna Crusetcu, are 15 ani şi este elevă în clasa a opta.

HARGHITA. Consiliul Judeţean a elaborat un proiect pentru înfiinţarea a patru baze Salvamont în zonele Miercurea Ciuc, Topliţa, Gheorgheni şi Vlahiţa.

HUNEDOARA. La Tribunalul Hunedoara au fost puse în funcţiune, ieri, două infochioşcuri, unde se poate căuta un dosar după număr, numele părţilor sau data înregistrării.

IALOMIŢA. Preţul unui abonament, achiziţionat până pe 30 aprilie, pentru festivalul Rock City Open Air, care va avea loc între 20 şi 23 august în comuna Borcea, este de 270 de lei.

IAŞI. Universitatea de Agronomie a primit acceptul comisiei municipale de urbanism pentru a amenaja, în cartierul Copou, un complex sportiv de rugby şi un bazin de înot.

ILFOV. Noul ansamblu rezidenţial Domneşti-Poieniţa cuprinde şase unităţi locative tip vilă, construite pe câte un teren de 430 mp. Preţurile încep de la 190.000 de euro.

MARAMUREŞ. Centrele care asigură urgenţele medicale în localităţile Seini, Lăpuşul Românesc, Ruscova, Copalnic Mănăştur, Dragomireşti şi Ariniş se vor închide dacă medicii nu-şi primesc plăţile restante din luna august 2008. Ministerul Sănătăţii Publice le datorează celor 31 de medici maramureşeni 319.000 de lei pentru serviciile prestate.

MEHEDINŢI. Potrivit Căpităniei Zonale Drobeta Turnu-Severin, volumul de mărfuri transportate pe Dunăre a scăzut anul acesta, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008, cu 20%.

MUREŞ. Oficiile prefecturale din Sighişoara, Reghin şi Târnăveni ar putea fi desfiinţate de către guvern pentru a se face economie la salarii.

NEAMŢ. 5.317 angajaţi din judeţ şi-au pierdut locurile de muncă în luna ianuarie. Cele mai multe disponibilizări s-au făcut în confecţii, agricultură, construcţii şi transporturi.

OLT. Proprietarii din blocurile cu 10 etaje din Slatina ar putea să nu mai plătească pentru reabilitarea termică a clădirilor, care va fi suportată de Primărie şi din bugetul de stat.

PRAHOVA. Cursele de trap de la Hipodromul din Ploieşti ar putea fi reluate, începând cu 15 martie, după mai mult de doi ani de când au fost sistate.

SATU MARE. Potrivit Primăriei Satu Mare, în municipiu va demara, din primăvară, construcţia unui aquapark şi a unui mall. Aquapark-ul, care se va construi în zona Pădurii Noroieni, se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 19 hectare. Mallul va fi ridicat pe Drumul Careiului şi va fi cel mai important centru comercial al municipiului.

SĂLAJ. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, 1.403 pacienţi au fost internaţi, în anul 2008, din cauza consumului excesiv de băuturi alcoolice.

SIBIU. Biletele de transport în comun ale Tursib au, de câteva zile, noi timbre de securitate, pentru a descuraja tentativele de falsificare.

SUCEAVA. Construcţia noului sediu al Judecătoriei Vatra Dornei va costa un milion de euro. Firma care va efectua lucrările are la dispoziţie un an pentru a le finaliza.

TELEORMAN. Proiectul de fluidizare a traficului rutier în centrul Alexandriei prevede realizarea de noi parcări, crearea de sensuri unice şi giratorii şi eliminarea unor semafoare.

TIMIŞ. Peste 200 de litri de alcool, în valoare de 3.000 de lei, au fost abandonaţi, ieri, în trenul rapid de pe ruta Bucureşti - Belgrad.

TULCEA. Primăria Tulcea lansează, azi, un proiect în valoare de 30 de milioane de euro care prevede refacerea infrastructurii şi realizarea unor facilităţi pentru investitori în zona industrială de est.

VASLUI. Peste 90% din apelurile înregistrate în judeţ, anul trecut, la numărul de urgenţă 112 au fost false. Nimeni nu a fost amendat.

VÂLCEA. 17 cupluri din oraşul Râmnicu Vâlcea şi-au sărbătorit nunta de aur ieri, la sediul Primăriei. Autorităţile le-au recompensat cu câte 600 de lei, o diplomă de fidelitate, flori şi şampanie.

VRANCEA. Conducerea Spitalului Judeţean Vrancea a decis ca, până în aprilie, sporurile angajaţilor să fie reduse, pentru a face faţă crizei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite