Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 150 de jandarmi din judeţul Dâmboviţa au donat, ieri, sânge. Fondurile alocate anul acesta autorităţilor locale din judeţul Brăila sunt cu o treime mai mici faţă de anul trecut. Opt noi radare fixe vor funcţiona în judeţul Suceava din 18 februarie. Serviciul de Salubritate din Giurgiu are de încasat de la locuitori restanţe de aproximativ 1.400.000 de lei.

ALBA. Trei localnici din Valea Lungă sunt cercetaţi pentru braconaj. Poliţiştii au descoperit în autoturismul lor o armă de vânătoare, o lampă tip proiector şi două cârlige mecanice.

ARAD. Cetăţenii din Arad care nu curăţă zăpada de pe trotuare riscă să fie amendaţi cu sume cuprinse între 100 şi 1.000 de lei.

ARGEŞ. Actorii Teatrului de păpuşi “Aşchiuţă” din Piteşti prezintă spectacolul “Lădiţa fermecată” azi, de la ora 17.00, la Eromall.

ARGEŞ. Pavilionul administrativ al Uzinei Dacia, ridicat în urmă cu aproape 36 de ani, a fost demolat, ieri, prin implozie, întrucât structura de rezistenţă devenise şubredă. Clădirea, construită în 1973, era un simbol al platformei de la Colibaşi şi în locul ei va fi amenajată o parcare cu aproximativ 600 de locuri pentru angajaţi şi vizitatori.

BACĂU. Peste o sută de consilieri educativi din judeţ s-au reunit vineri la Inspectoratul Şcolar. Ei au învăţat să realizeze şi să aplice proiecte în conformitate cu noile standarde europene.

BIHOR. 152 dintre medicii de familie din judeţ vor protesta împotriva diminuării finanţării medicinei primare intrând în concediu de odihnă de pe 18 până pe 20 februarie.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Guvernul a alocat 800.000 de lei pentru finalizarea Centrului de Formare Profesională de la Beclean.

BOTOŞANI. Precipitaţiile din noaptea de joi spre vineri au afectat 14 gospodării din localităţile Pădureni, Buda, Şupitca şi Coşula şi peste 300 de hectare de teren arabil situat în apropierea râurilor Jijia şi Miletin. „Dacă ploaia ar fi continuat, trebuia să evacuăm populaţia din unele zone”, a spus Mircea Acatrinei, primarul comunei Coşula.

BRAŞOV. Numărul de taxiuri din Braşov se va reduce de la 1.700 la 1.200, la solicitarea Camerei taximetriştilor, pentru a preveni practicarea ilegală a acestei activităţi în oraş.

BRĂILA. Fondurile alocate anul acesta autorităţilor locale din judeţ sunt cu o treime mai mici faţă de anul trecut.

BUZĂU. Primăriile din judeţ au întocmit 36 de proiecte prin care solicită fonduri europene de până la 2,5 milioane de euro pentru lucrări de infrastructură.

CARAŞ-SEVERIN. Copiii sunt invitaţi la un curs gratuit de şah astăzi, de la ora 9.00, la sediul Aqvacaraş din Reşiţa. De la ora 11.00 se desfăşoară competiţia de şah „Top Blitz”.

CĂLĂRAŞI. Primii 64 de pensionari din judeţ au plecat către staţiunile Amara, Olăneşti şi Covasna folosind biletele de tratament oferite de Casa Judeţeană de Pensii.

CLUJ.
Peste 272.000 de clujeni cu drept de vot sunt aşteptaţi astăzi la urne. La alegerile parţiale pentru Primăria Cluj-Napoca sunt înscrişi nouă candidaţi.

COVASNA. Site-ul dedicat produselor din secuime a fost prezentat şi în limba română, la adresa www.produssecuiesc.ro. Scopul acestuia este de a proteja produsele secuieşti tradiţionale.

DÂMBOVIŢA. Aproape 150 de jandarmi din judeţ au donat, ieri, sânge la Centrul de Transfuzii din Târgovişte. Ei au donat bonurile de masă familiilor nevoiaşe.

DOLJ. Centrul Craiovei a rămas fără curent aproape trei ore, ieri, din cauza unei pisici care a provocat un scurtcircuit la Punctul de Transformare din subsolul Teatrului Naţional.

GALAŢI. Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor din judeţ a amendat, în cursul săptămânii, 14 dintre cele 15 magazine de haine la mâna a doua pe care le-au controlat.

GIURGIU. Serviciul de Salubritate din municipiul Giurgiu are de încasat de la locuitori aproximativ 1.400.000 de lei, cele mai mari restanţe înregistrându-se la asociaţiile de proprietari.

GORJ. În unele secţii ale Spitalului Judeţean Târgu Jiu, bolnavii stau câte doi în pat din cauza numărului mare de internări. Instituţia va achiziţiona 20 de paturi pliante.

HARGHITA. Consiliul Judeţean Harghita va suporta 50% din costurile necesare extinderii activităţii Centrului „Confidence” din oraşul Bălan, de primire în regim de urgenţă a victimelor violenţei în familie.

HUNEDOARA. Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului de Urgenţă Petroşani ar putea rămâne fără personal specializat, fiindcă trei medici vor să plece la un spital din Vulcan.

IALOMIŢA. Autorităţile din comuna Giurgeni vor continua, anul acesta, reabilitarea şcolii din localitate printr-un proiect în valoare de aproximativ 800.000 de lei. Lucrările constau în înlocuirea acoperişului clădirii, montarea unei centrale termice, amenajarea unui grup sanitar şi amenajarea şi împrejmuirea terenului de sport.

IAŞI. Zeci de studenţi vor merge în 17 oraşe din Moldova, estul Ardealului şi Dobrogea pentru a promova Universitatea „Al. I. Cuza”, în perioada 16-29 martie.

ILFOV. Sunflower Residences, un ansamblu rezidenţial format din 40 de vile, va fi finalizat până la sfârşitul acestui an în oraşul Voluntari.

MARAMUREŞ. Specialiştii zootehnişti se vor întâlni mâine, la Baia Mare, pentru a marca 50 de ani de la recunoaşterea oficială a rasei bovine „Bruna de Maramureş”.

MEHEDINŢI. Primăria municipiului Drobeta-Turnu Severin va primi 15 milioane de euro pentru proiectul de reabilitare a Palatului cultural “Teodor Costescu” şi a Cetăţii Severinului.

MUREŞ. Numărul donatorilor de sânge a crescut, în ianuarie, la 1.510 persoane, faţă de 1.320 câţi s-au înregistrat în aceeaşi lună a anului trecut.

NEAMŢ. Cerşetorii din oraşul Roman se bat pentru locurile cu vad din pieţe şi supermarketuri. Edilii spun că vor încerca să stopeze fenomenul înainte de a lua amploare.

OLT. Primăria Slatina a câştigat un proiect european de peste 72 de milioane de euro pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din judeţ.

PRAHOVA. De luni, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova se va muta într-un sediu nou, situat pe Bdul Independenţei nr. 12 din Ploieşti.

SATU MARE. Poliţiştii le-au aplicat conducătorilor auto peste 400 de amenzi, în valoare totală de peste 69.000 de lei, într-o acţiune organizată vineri pe raza judeţului.

SĂLAJ. Şase biserici de lemn din judeţ sunt considerate priorităţi în programul de restaurare pentru acest an. Este vorba de lăcaşurile de cult din localităţile Sânmihaiu Almaşului, Şoimuşeni, Brusturi, Dragu, Bulgari şi Topliţa. Toate bisericile au nevoie de restaurare totală.

SIBIU. Specialiştii sanitar-veterinari au diagnosticat, vineri, trei vulpi cu rabie provenind de la Muzeul Satului din municipiul Sibiu şi din localităţile Alma şi Bazna.

SUCEAVA. Opt noi radare fixe vor funcţiona în judeţ din 18 februarie. Aparatele vor fi instalate pe DN29, în Dumbrăveni, şi pe DN2, în Roşiori şi Drăguşeni.

TELEORMAN. Direcţia Generală a Finanţelor Publice a stabilit, în urma inspecţiilor efectuate în ianuarie la agenţi economici din judeţ, peste 4,1 milioane de lei ca sume suplimentare de plătit la bugetul de stat.

TIMIŞ. Trei tineri, cu vârste cuprinse între 24 şi 29 de ani, au fost prinşi, vineri seară, furând cablu în valoare de 95.000 de lei de la o sală de sport din localitatea Moşniţa Nouă.

TULCEA. Primăria Tulcea a înregistrat doar patru cereri pentru reabilitarea blocurilor cu fonduri de la stat. Din cauza lipsei de fonduri, nici acestea nu au putut fi onorate.

VASLUI. Lucrările de reparaţii şi consolidări la aproximativ o sută de şcoli din judeţ au fost sistate din cauza lipsei banilor. Pentru finalizarea lor sunt necesare 100 de milioane de lei.

VÂLCEA. Aseară, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, tinerii din oraş au participat la o dezbatere publică pe tema „Mai crezi în dragoste?”.

VRANCEA. Aproximativ 100 de elevi din judeţ care primesc burse sociale de câte 180 lei pe lună vor pierde ajutorul financiar fiindcă au acumulat prea multe absenţe.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite