Ion Creangă a salvat teza la română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Fata babei şi fata moşneagului" şi caracterizarea unui personaj dintr-o operă epică - cele două subiecte Subiectele date ieri la teza unică de română pare să nu-i fi pus în

"Fata babei şi fata moşneagului" şi caracterizarea unui personaj dintr-o operă epică - cele două subiecte

Subiectele date ieri la teza unică de română pare să nu-i fi pus în dificultate pe elevii dintr-a şaptea. După examen, elevii au ieşit de la clasă foarte veseli. Unii spuneau că au făcut toate punctele din listă, ceilalţi îşi mulţumeau unii altora pentru ajutor.

"Am făcut toate subiectele. Profesoara m-a lăsat să copiez", a sărit în sus de fericire o elevă blondă de la Liceul "Miguel Cervantes" din Bucureşti. "Şi pe mine m-a ajutat profa de chimie", s-a lăudat un coleg al acesteia. O altă şcolăriţă s-a plâns însă că i s-a părut greu de descifrat atitudinea moşneagului de povestea cu pricina.

Cristian Ciocaniu, şeful catedrei de limba română de la "Cervantes", a calificat subiectele ca fiind accesibile. "În opinia mea, înţelegerea textului de la subiectul unu a fost mai dificilă pentru că elevii aveau limită de 15-20 de rânduri care îi obliga să fie foarte succinţi, ceea ce la clasa a VII-a e mai greu", a spus el. Şi profesorii de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" au fost de aceeaşi părere. "Primul subiect al lucrării era destul de sec. A fost mult de scris şi ei trebuiau să fie atenţi", a apreciat Anca Roman, profesoară de română la acest liceu.

Ultima şansă pentru elevii absenţi

Elevii care au absentat la prima sesiune de teze, însă a căror situaţie nu impune amânarea încheierii situaţiei şcolare, vor susţine tezele în zilele de 5 iunie la matematică, 8 iunie la limba şi literatura maternă şi 12 iunie la limba şi literatura română. Cei care au ratat sesiunea din luna iunie mai pot susţne examenul în luna august. La teza de matematică au luat o notă peste cinci doar 55% din elevi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite