Inundaţiile se răresc, dar pericolul n-a trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor a trimis în cursul dimineţii de ieri o atenţionare hidrologică cod portocaliu către

Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor a trimis în cursul dimineţii de ieri o atenţionare hidrologică cod portocaliu către prefecturile judeţelor Covasna, Braşov, Prahova şi Ialomiţa.

Fenomenele menţionate sunt creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie şi de inundaţie până astă-seară, la ora 21.00.

Bazinele hidrografice afectate vor fi cursurile mijlocii ale Oltului (secţiunea Hoghiz), Ialomiţei şi cursul inferior al Prahovei, corespunzătoare judeţelor Covasna, Braşov, Prahova şi Ialomiţa.

Totodată, au mai fost trimise şi atenţionări cod galben către prefecturile judeţelor Timiş, Dolj, Giurgiu, Covasna, Braşov şi Brăila, prelungindu-se avertizarea hidrologică existentă. Cauza atenţionărilor este propagarea viiturilor formate anterior pe cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor Bârzava, Jiu, Argeş, pe cursul superior al Oltului şi pe cursul inferior al Buzăului. Bazinele hidrografice afectate vor fi Bârzava, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa şi Buzău.

Primarul comunei Sita Buzăului din Covasna, Filofi Constantin, a declarat, ieri, că evaluarea pagubelor produse de inundaţii în locuinţe nu s-a finalizat, dar, din primele estimări, reiese că acestea ajung la peste 200.000 RON.

În Sita Buzăului, 85 de gospodării au fost izolate şi câteva zeci inundate.

Duminică dimineaţă, 20 de persoane încercau să astupe, cu ajutorul utilajelor, pe o suprafaţă de 40 de metri, digul de pe malul drept al râului Topologu, de pe raza comunei Galicea din judeţul Vâlcea, care a fost rupt, sâmbătă, apele inundând 30 de hectare de teren agricol.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite