Întrebaţi-vă copilul ce site-uri accesează!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialişti din 14 ţări din Europa Centrală şi de Est discută în aceste zile la Bucureşti despre prevenirea şi combaterea abuzului sexual la copii. Reuniunea are loc la iniţiativa centrului

Specialişti din 14 ţări din Europa Centrală şi de Est discută în aceste zile la Bucureşti despre prevenirea şi combaterea abuzului sexual la copii. Reuniunea are loc la iniţiativa centrului britanic "Exploatarea Copilului şi Protecţia Online" şi a Centrului SECI din România.

Prezent la această manifestare, Jim Gable, directorul britanic al centrului "Exploatarea Copilului şi Protecţia Online", i-a sfătuit pe părinţi să fie atenţi faţă de site-urile accesate de cei mici. "Internetul e ca o bibliotecă, unde tinerii pot învăţa multe lucruri, dar el este, în egală măsură, un loc unde copiii pot fi recrutaţi de indivizi ce încearcă să profite de ei", a explicat Jim Gable.

El a adăugat că internetul nu creează pedofili, ci pedofilii se folosesc de internet pentru a racola victime. "Tehnologia este neutră, oamenii pot fi buni sau răi", a conchis directorul britanic. Deşi susţin că pornografia infantilă pe internet nu e un fenomen în România, autorităţile recunosc faptul că cifra reală a victimelor este mai mare decât cea din registrele poliţiei. Potrivit statisticilor poliţiei, în 2007 au fost înregistrate peste 550 de astfel de infracţiuni. (Sorina Buzatu)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite