Înghesuială mare la „X-Factor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2.000 de oameni au fost ieri, la un mall din Bucureşti, în speranţa că vor deveni celebri. Băieţi şi fete, copii, adolescenţi, dar şi adulţi trecuţi de a doua tinereţe, aproape 2.000 la număr, au participat la preselecţia pentru show-ul „X-Factor“.

Primii concurenţi s-au strâns chiar de dimineaţă, aşteptând „audiţiile" pentru show-ul care va începe la Antena 1 din toamnă. Aceasta a fost ultima preselecţie locală, după Cluj, Constanţa, Timişoara şi Iaşi. Ieri, cei 2.000 de oameni au trecut printr-o primă etapă de selecţie, urmând ca azi cei aleşi să fie filmaţi şi să cânte mai multe piese, pentru trierea finală.

Timp de câteva ore, ieri, concurenţii au stat îngrădiţi într-un „ţarc" până la ora prânzului, atunci când urmau să urce la „cabinele de audiţie", unde erau ascultaţi de un examinator. Etapa în care juriul, care va juca şi rolul de mentor pentru concurenţi, îi va vedea pe norocoşii aleşi va avea loc ulterior.

Cei 2.000 de oameni s-au luptat, cu ajutorul vocilor lor, pentru o şansă la marele premiu de 200.000 de euro, dar şi pentru şansa de a deveni faimoşi şi de a susţine concerte în faţa a mii de oameni. Unii au venit de la Târgovişte, de la Piteşti, Ploieşti, chiar şi de la Chişinău. Pentru a mai „omorî" timpul, organizatorii au dat drumul înspre concurenţi unor mingi gigantice cu sigla show-ului, mingi menite să-i „destreseze" pe concurenţi.

Potrivit lui Răzvan şi Dani, prezentatorii emisiunii care începe din toamnă la Antena 1, unicul câştigător al show-ului va avea parte de „cea mai mare echipă de susţinere a unui artist din România", formată din stilişti, make-up artişti şi producători muzicali, dar şi de un contract cu o casă de discuri. „Gândiţi-vă la audiţie că cei din jur sunt în chiloţi. În afară de prezentatori, desigur", i-a sfătuit pe cei adunaţi Dani Oţil.

Câţiva dintre concurenţii de la preselecţie s-au lăsat pictaţi cu un „X" roşu, cu chenar negru, pe gât, pe frunte sau pe obraz. Alţii, mai curajoşi, s-au oferit să urce pe scenă, pentru a oferi o mostră a talentului lor. Cristinel, un bărbat în scaun cu rotile, a cântat pentru cei din jur piesa „Zece" a lui Florin Chilian. „Dacă aş câştiga premiul, i-aş ajuta întâi pe ceilalţi, şi apoi pe mine", a spus el.

De la resurse umane la muzică

În viaţa reală, Camelia (31 de ani) este director de resurse umane. Însă nu-i mai place deloc munca la birou. Acum îşi doreşte să cânte pentru un public cât mai numeros. „Am venit pentru că e un format de succes, care a avut un impact major la nivel internaţional. Îmi place foarte mult să cânt şi-mi doresc să fac asta pentru cât mai mulţi oameni. Acest concurs îmi oferă posibilitatea să-mi ating obiectivul", a declarat ea. „Mi-am dat seama că a fi într-un birou zi de zi nu e menirea mea. Sunt o persoană creativă şi-mi doresc să transmit emoţii. O să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru a reuşi", a mai spus ea.

Câţiva părinţi stăteau emoţionaţi pe margine, cu aparatul de fotografiat într-o mână şi cu un sandvici în cealaltă, în caz că odraslelor li se făcea foame. Liceeana Alina a refuzat mâncarea de la mama ei, pentru că nu putea să mănânce. Apoi s-a urcat pe scenă şi a cântat piesa lui Celine Dion „Because You Loved Me", interpretare apreciată chiar şi de contracandidaţii ei. „Nu e prima dată când sunt pe scenă, dar publicul este mai numeros de data aceasta, şi mi-a plăcut foarte mult. Am avut emoţii, dar am mai cântat şi înainte. Am cântat şi muzică populară, de şase ani cânt, am făcut pregătire muzicală", a declarat Alina, pentru „Adevărul".

Mai târziu, la aşteptarea în faţa cabinelor de audiţie, concurenţii s-au cam plictisit şi au început să cânte adhoc piesa „Ţi-am dat un inel" a trupei Holograf.

"Gândiţi-vă la audiţie că cei din jur sunt în chiloţi. În afară de prezentatori, desigur."
Dani Oţil
co-prezentator „X-Factor"

200.000 de euro este valoarea marelui premiu de la noul show Antena 1, „X-Factor“

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite