Indemnizaţiile pentru mame, plafonate?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul va decide mâine forma finală de limitare a indemnizaţiilor acordate mamelor în primii doi ani de creştere a copiilor. Una dintre variante ar fi acordarea banilor prin repartizarea pe

Guvernul va decide mâine forma finală de limitare a indemnizaţiilor acordate mamelor în primii doi ani de creştere a copiilor.

Una dintre variante ar fi acordarea banilor prin repartizarea pe grupe, în funcţie de veniturile obţinute de mame.

“Textual este obligatoriu ca mâine să se ia o decizie. Procentul rămâne cel de 85%, dar vom discuta despre un plafon maxim. Cert este că indemnizaţia de 600 de lei se va acorda în continuare.

Nu s-a pus problema neacordării acestui cuantum“, ne-a declarat ministrul Muncii, Marian Sârbu. Spre deosebire de varianta propusă de Guvernul Tăriceanu, care nu impunea un plafon maxim pentru astfel de indemnizaţii, noua formulă ar putea limita suma de bani primită pentru creşterea copilului la maximum trei salarii medii pe economie.

În octombrie, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.795 de lei, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Marian Sârbu, ministrul Muncii, a mai precizat că aceste indemnizaţii ar putea fi limitate în funcţie de bugetul alocat Ministerului Muncii în noul proiect de guvernare.

Tot mâine, Guvernul va decide şi dacă punctul de pensie va fi majorat la 45% din salariul mediu brut pe economie şi asupra introducerii salariului minim brut pe economie de 600 de lei, începând cu 1 ianuarie 2009.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite