Imaginează-ţi că mănânci, dacă vrei să slăbeşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simplul gest de a-ţi imagina că mănânci o ciocolată îţi poate reduce apetitul şi te poate ajuta să slăbeşti, spun psihologii.

Studiul a fost desfăşurat pe 300 de voluntari şi a aratat că, dacă avem un pic de imaginaţie, scad şi poftele, potrivit Guardian.

Carey Morewedge, autorul cercetării, a declarat: "Credem că rezultatele noastre pot fi folosite pentru ca oamenii să aleagă mâncarea sănătoasă, în detrimentul celei nesănătoase. Sperăm ca astfel să putem trata dependenţele de ţigări şi alcool."

"Încercarea de a suprima dorinţa de a mânca este o strategie fundamental greşită. Studiile noastre au descoperit că persoanele care şi-au imaginat, în mod repetat, că mâncau anumite produse, ulterior consumau o cantitate mai mică din produsele respective.", a mai declarat Morewedge.

Joachim Vosgerau, un alt profesorn participant la cercetare, a spus: "Rezultatele noastre arată că obişnuinţa nu este reglementată numai de stimuli senzoriali de vedere, miros, sunet şi atingere, dar şi prin modul în care alimentul respectiv este reprezentat mental. Într-o anumită măsură, imaginându-ţi o simplă experienţă este un substitut pentru o experienţă reală."

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite