Iliescu, bătut cu monede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte, atacat şi huiduit de revoluţionari în Cimitirul Eroilor Revoluţiei din Capitală. Ieri, la comemorarea victimelor din decembrie ‘89, în Ion Iliescu s-a aruncat cu monede. Manifestanţii i-au reproşat „furtul Revoluţiei“ şi trecutul comunist.

Foştii revoluţionari şi rudele victimelor l-au atacat ieri-dimineaţă pe ex-preşedintele României, Ion Iliescu, în Cimitirul Eroilor Revoluţiei din Bucureşti, la comemorarea victimelor din 21-22 decembrie 1989.

În momentul în care fostul preşedinte se pregătea să ţină un discurs, un grup destul de numeros alcătuit din revoluţionari şi rude ale victimelor din decembrie ’89 au început să-l huiduie, reproşându-i trecutul comunist şi “furtul” Revoluţiei din 1989. Unul dintre contestatari a aruncat un pumn de monede spre Ion Iliescu, moment în care body­guarzii acestuia l-au acoperit cu hainele şi l-au îndepărtat de locul atacului. Un contestatar i-a strigat: „dead man walking!“ (mortul care merge).

Replici

Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, Ion Iliescu a declarat că incidentul este “un lucru incalificabil” pentru o societate civilizată, iar în spatele acestei “diversiuni” ar fi preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş.

“Mărieş este un impostor, n-are calitate de revoluţionar, n-are certificat, nimeni nu-l recunoaşte, s-a autoimpus preşedinte al Asociaţiei 21 Decembrie”, a declarat Iliescu.  “Nu am ce să discut cu dânsul. Că nu am certificat, aş fi prea obraznic astăzi dacă aş spune că nu am luat din mâna celui care după 22 decembrie, preluând puterea, a produs genocidul de după 22 decembrie”, a replicat Mărieş.

19 ani de la fuga lui Ceauşescu

Cu exact 19 ani în urmă, predecesorul lui Iliescu, Nicolae Ceauşescu, era şi el alungat de mulţime. Dictatorul a fugit cu elicopterul de pe clădirea Comitetului Central, iar puterea a fost preluată de Ion Iliescu şi FSN. În vara lui 1976, acelaşi Iliescu, secretar de partid la Iaşi, veghea ca dictatorul şi soţia lui să se distreze bine în vacanţă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite