Geometria le-a dat bătăi de cap elevilor de-a VIII-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii spun că orice şcolar care a trecut pe la ore poate lua nota 5 Dacă subiectele la proba de limba şi literatura română a testelor naţionale au fost floare la ureche pentru

Profesorii spun că orice şcolar care a trecut pe la ore poate lua nota 5

Dacă subiectele la proba de limba şi literatura română a testelor naţionale au fost floare la ureche pentru majoritatea absolvenţilor de clasa a VIII-a, nu acelaşi lucru s-a întâmplat, ieri, la proba de matematică. Elevii din Capitală au spus că subiectele au fost mult mai grele şi au întâmpinat dificultăţi la geometrie.

Profesorul de matematică Costel Chiteş, de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti, ne-a declarat că "toate cele 100 de variante au avut acelaşi grad de dificultate.

Subiectele au fost echilibrate şi orice copil care a trecut pe la şcoală poate uşor să ia nota 5". Întrebat dacă subiectele puteau fi rezolvate fără meditaţii, profesorul de matematică a precizat că "orice tânăr care vrea să ştie mai mult trebuie să plătească. Nu este o ruşine. Nu era necesar ca elevii să facă ore suplimentare ca să ia nota 5".

Prinşi cu formulele în penar

Doi elevi de la Şcoala numărul 169 din Capitală au fost daţi afară din examen după ce au fost prinşi cu formule matematice în penar. Incidente similare s-au petrecut şi în judeţul Timiş. Un elev din Sânnicolau Mare a fost depistat cu o broşură de către inspectorii veniţi în supracontrol. A fost dat afară şi va putea da examen din nou abia la anul. Doi elevi constănţeni au întârziat, iar alţi trei au fost eliminaţi pentru că au fost surprinşi copiind sau cu telefoane mobile asupra lor. Deşi au fost verificaţi la intrarea în sala de examen, profesorii nu le-au descoperit. Un alt elev a fost prins în timp ce copia rezolvarea de pe varianta 56 la matematică.

O comisie încearcă să stabilească modul în care elevul şi-a procurat rezolvarea. În cele 32 de centre de examen din judeţul Constanţa, numărul absenţilor la proba la matematică a fost de 253, dintr-un total de 7.194 de înscrişi. La Buzău, aproape 200 de absolvenţi de clasa a VIII-a au absentat, unul a întârziat, iar alţi şase copii cu varicelă au susţinut examenul în condiţii speciale.

În Capitală, prezenţa la proba de matematică a fost de 99,09%. Ultima probă de examen, la alegere între istoria românilor sau geografia România, se va ţine astăzi. Prima afişare a rezultatelor va avea loc în data de 24 iunie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Rezolvarea acestora este prevăzută în perioada 25 - 27 iunie, iar afişarea rezultatelor finale, în data de 28 iunie.

Orice tânăr care vrea să ştie mai mult trebuie să plătească. Nu este o ruşine. Nu era necesar ca elevii să facă ore suplimentare ca să ia nota 5.
Costel Chiteş
profesor de matematică

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite