Gara Targu Mures, adapost de noapte pentru boschetari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dupa lasarea serii, in cladirea Garii din Targu Mures, holul de la informatii si casa de bilete cad in bezna. Asta deoarece e nevoie de o aprobare de la Regionala Brasov pentru montarea unui bec sau

Dupa lasarea serii, in cladirea Garii din Targu Mures, holul de la informatii si casa de bilete cad in bezna. Asta deoarece e nevoie de o aprobare de la Regionala Brasov pentru montarea unui bec sau schimbarea celui care s-a ars acum mai bine de un an. Iar calatorii, o data ajunsi in cladire, risca sa nu mai iasa intregi de acolo sau fara bagaje, pentru ca zeci de hoti, vagabonzi si oameni fara adapost ocupa locurile calatorilor pana dimineata. ,Intri in gara pe riscul tau" este sfatul politistilor pentru cei care calatoresc cu trenul noaptea.
Boschetarii, odata cu apa-ritia frigului, au parasit zona depoului CFR, unde-si fac veacul vara, si s-au refugiat in sala de asteptare, peste care s-au facut stapani. ,Primaria nu poate sa se ocupe de ei, iar noi incercam sa rezolvam problema impreuna cu Politia Transporturi Feroviare, dar degeaba. Ar trebui sa existe persoane care sa faca paza tot timpul, dar nu sunt fonduri pentru siguranta calatorilor", a precizat Cosmin Cocoara, seful Departamentului de Infrastructura din statia CFR Targu Mures. Adrian Timofte, lucrator in cadrul Politiei TF, a adaugat ca, de mai bine de doi ani, contractul cu firma de paza a fost reziliat. De atunci, tot greul cade in sarcina politistilor de la transporturi feroviare. "Noapte de noapte sunt scandaluri, dam amenzi si ii retinem pe hoti. I-am avertizat pe cei de la CFR ca voi chema Garda de Mediu daca nu fac curat. Mi-au cerut cateva zile. Au trecut saptamani si gunoiul e tot acolo. Am facut sesizari si la Brasov, dar nu se ia nici o masura", a spus Adrian Timofte.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite