Gainile din Mehedinti mor pe capete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasarile din gospodariile mehedintenilor, indeosebi gainile, mor pe capete, ca urmare a unei boli ce pare a nu avea leac. Cele mai afectate comune sunt Breznita de Ocol, Devesel, Jiana si Livezile,

Pasarile din gospodariile mehedintenilor, indeosebi gainile, mor pe capete, ca urmare a unei boli ce pare a nu avea leac.
Cele mai afectate comune sunt Breznita de Ocol, Devesel, Jiana si Livezile, unde medicii veterinari au prelevat probe biologice pentru stabilirea cauzelor care au provocat moartea a circa 3.000 capete pasari. "In analizele de laborator am stabilit ca este vorba de parazitoza si nu de holera. Crescatorii de pasari au ignorat recomandarile specialistilor de a le trata, mai ales pe cele sub un an. Solutia cea mai eficienta este trecerea neintarziata la aplicarea tratamentului de deparazitare", ne-a declarat directorul Directiei Sanitar-Veterinare Mehedinti, dr. Paul Adamescu. Ca o prima masura, in targurile si pietele din zonele respective s-a interzis temporar vanzarile de pasari.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite