Furtunile din ultimele zile au omorat trei oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtunile din ultimele zile au provocat moartea a trei persoane, precum si distrugerea unor case si culturi agricole in mai multe judete din tara. Doua dintre victime s-au inregistrat in judetul

Furtunile din ultimele zile au provocat moartea a trei persoane, precum si distrugerea unor case si culturi agricole in mai multe judete din tara. Doua dintre victime s-au inregistrat in judetul Cluj, acestea fiind lovite de fulger. Tot in Cluj, aproape 200 de hectare de teren agricol au fost distruse, 300 de gradini fiind inundate si o anexa gospodareasca incendiata de trasnet. Cea de-a treia victima este din comuna Odoreu, judetul Satu Mare. In alte trei localitati satmarene au fost distruse 23 de case si doua scoli, iar 61 de localitati au ramas fara curent electric, precizeaza Ministerul Mediului. in judetul Bihor, culturile agricole de pe mai mult de 68 de hectare au fost distruse in proportie de pana la 30 la suta, in unele comune oamenii au ramas fara acoperisuri la case, iar anexele gospodaresti le-au fost distruse de ape. Nici judetul Bistrita-Nasaud nu a fost ocolit de inundatii si grindina, care au afectat peste o mie de hectare de terenuri agricole si 35 de hectare de livezi. De asemenea, in judetul Maramures, 90 de case au ramas fara acoperisuri, 66 de anexe gospodaresti au fost si ele avariate, fiind afectate un bloc de locuinte si patru sedii de firme. in judetul Salaj, 40 de case, 45 de anexe gospodaresti, cinci poduri si podete, 11 fantani, 1.200 de hectare de teren agricol si trei kilometri de drum comunal au fost distruse de vant si de torente de apa.
Furtuna a stins lumina in 230 de localitati
Peste 230 de localitati din tara au ramas fara energie electrica in urma furtunilor si ploilor puternice de la sfarsitul saptamanii, unele zone din Tulcea, Braila si Teleorman fiind inca fara curent ieri dimineata. Furtunile afectasera 797 de posturi de transformare, provocand defectiuni la 40 de linii electrice aeriene de medie tensiune. Luni dimineata, nu erau inca alimentate cu electricitate localitatile Baia, Stejarul, Zebil si Satul Nou (Tulcea), Cotul Mihale (Braila) si Dobrotesti (Teleorman).

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite