Frontiera pe Dunăre, forţată pe roţi de tractor şi plute din PET-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PoliŢiŞtii de frontieră susţin că numărul celor care trec ilegal frontiera prin apele fluviului a rămas semnificativ, însă a scăzut cu 30 la sută faţă de anul precedent. Mehedinţenii se

PoliŢiŞtii de frontieră susţin că numărul celor care trec ilegal frontiera prin apele fluviului a rămas semnificativ, însă a scăzut cu 30 la sută faţă de anul precedent.
Mehedinţenii se dovedesc a fi extrem de inventivi atunci când vor să treacă ilegal frontiera de stat prin apele fluviului Dunărea. Din nefericire pentru ei, majoritatea sunt depistaţi de poliţiştii de frontieră şi, pe lângă riscul de a se îneca şi efortul depus în zadar, se aleg cu dosare penale şi amenzi zdravene. Cel mai recent caz s-a petrecut zilele trecute când un bărbat din comuna Salcia a fost prins în timp ce încerca să treacă Dunărea pe o cameră de tractor. Potrivit IJPF Mehedinţi, Marian Prunariu, 33 de ani, a fost prins de oamenii legii în zona Pristol tocmai când "vâslea" de zor cu braţele pentru a ajunge pe malul românesc. Obosit şi îngheţat tun, acesta le-a mărturisit poliţiştilor că fusese la muncă în Serbia şi depăşise timpul legal de şedere. De teama unei eventuale interdicţii pe paşaport, s-a gândit şi a pus în aplicare un plan pentru a sărbători Crăciunul cu familia. S-a dus în târg la Negotin, a cumpărat o pompă şi o cameră de tractor, şi "pluta" a fost gata. "Cel în cauză a fost amendat contravenţional şi i s-a întocmit lucrare penală riscând o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani de zile", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, comisar Valeriu Pera. Acesta ne-a confirmat că poliţiştii de frontieră s-au confruntat cu situaţii în care cei care au trecut ilegal frontiera pe Dunăre s-au folosit de improvizaţii de tot felul, precum metoda "măgăruşului". "S-a încercat trecerea frontierei de stat pe sticle de plastic, camere de cauciuc, cu bărci furate sau în complicitate cu cetăţeni sârbi şi, de cele mai multe ori, înot. Din fericire, pot spune că acest gen de infracţiuni a scăzut cu 30 la sută în 2005 faţă de anul anterior. Anul acesta am înregistrat 49 de treceri ilegale din Mehediţi către statele vecine, 3 tentative de trecere şi 42 de situaţii în care mehedinţenii au trecut ilegal frontiera altor state", a mai precizat comisarul Pera.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite