Francezii şi italienii vor neveste din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin agenţiile matrimoniale, din ce în ce mai mulţi intelectuali îşi caută soţii gospodine Un bărbat ar vrea să aibă o soţie romantică, tandră şi gospodină. O doamnă îşi

Prin agenţiile matrimoniale, din ce în ce mai mulţi intelectuali îşi caută soţii gospodine

Un bărbat ar vrea să aibă o soţie romantică, tandră şi gospodină. O doamnă îşi doreşte o jumătate serioasă, cu simţul umorului şi protectoare. Nu strică o situaţie materială stabilă şi, dacă se poate, o casă. În jur de 90% din cei care aleg să îşi găsească perechea printr-o agenţie matrimonială sunt intelectuali. Româncele "de casă" au lipici la francezi, italieni şi nemţi.

Într-o seară de marţi am intrat pentru prima oară, într-o astfel de agenţie, situată la etajul 1 al unui bloc din Bucureşti. Într-o încăpere cu două fotolii, birou şi scaune, aşteptau deja doi domni. Unul până în 40 de ani, celălalt trecut de 50. Foarte glumeţi şi îndrăzneţi. Am fost întrebată: "Aveţi întâlnire?". Am răspuns şovăit: "Sunt în interes de serviciu".

Domnii m-au măsurat din cap până în picioare. Nu ştiam cum să ajung mai repede la un scaun. Am fost "salvată" de managerul agenţiei, de la care am aflat ulterior că domnii veniseră să îşi ridice banii de pe taxa de înscriere. Nu erau mulţumiţi că jumătatea lor nu a apărut după două săptămâni de aşteptare.

Mulţi români, cu inima frântă, dar care mai cred în săgeţile lui Cupidon, apelează la serviciile agenţiilor matrimoniale şi caută persoana alături de care să-şi petreacă restul vieţii.

Doamnă elegantă caut bărbat blând şi fără vicii

"Sunt pasională, sensibilă, comunicativă, cu suflet bun şi îmi doresc copii. Relaţia dorită: serioasă, bazată pe respect, comunicare şi sinceritate. Vreau ca persoana căutată să fie generoasă, până în 45 de ani, cu situaţie materială bună, să fie calm, fără copii şi fără vicii". Ori… "Sunt o bună gospodină, sunt elegantă şi chiar cochetă, ador viaţa de familie. Doresc o căsnicie fericită, o relaţie bazată pe sinceritate, sentimente curate. Persoana căutată: 35-50 de ani, blând, fără vicii, familist, stabil". Cu astfel de anunţuri îşi momesc doamnele alesul pe site-urile agenţiilor matrimoniale. Nici domnii nu se lasă mai prejos şi punctează toate calităţile care ştiu că ar înmuia inima oricărei femei: "Calm, sociabil, cu simţul umorului, deschis, analitic, tandru, romantic. Persoana căutată: 27 - 40 de ani, echilibrată, gospodină, tandră, iubitoare, să-şi dorească să fie răsfăţată şi iubită şi să fim cât mai mult timp împreună, să aibă copil dacă se poate". Nu întotdeauna cei care îşi iau inima în dinţi şi completează un formular într-o agenţie matrimonială primesc o veste bună. "Pentru vârstnici, lucrurile merg mult mai greu. Se îngustează mult aria de căutare. Avem înscrişi domni la 80 de ani şi doamne la 70. Dar le spunem de la început că sunt şanse mici", ne-a declarat Daniela Bogdan, managerul Agenţiei Venera. Aceasta a subliniat că există şi doamne care vor numai bărbaţi din afară, pentru că sunt dezamăgite de români.

Străinii vor românce "de casă"

Străinii îşi doresc românce "de casă", care vor să-şi întemeieze o familie. Cei mai dornici sunt francezii, italienii, nemţii, dar au fost înregistrate şi cereri din ţările nordice, Japonia sau Australia. Alina şi Măsaru s-au întâlnit printr-o agenţie matrimonială. Ea, româncă, 29 de ani. El, japonez, stabilit în capitala Italiei, cu 11 ani mai în vârstă. Povestea a început în urmă cu trei ani. Măsaru s-a dus la agenţie cu inima strânsă. I s-au pus în braţe toate albumele cu fotografii ale "fetelor de măritat". Când a văzut poza Alinei a rămas mut. A apucat să întrebe: "Crezi că o astfel de fată frumoasă, blondă, subţirică şi cu picioare lungi, cu ochi de căprioară, o să mă vrea pe mine?" Prima întâlnire a lor: o seară de joi. Ora 20.00. Măsaru aştepta nerăbdător. După cinci minute de întârziere, a apărut şi Alina. Discuţiile s-au întins până după ora 2.00 noaptea, la restaurant. După doar trei întâlniri, Măsaru i-a dăruit o cutiuţă din catifea roşie, în care era inelul de logodnă. Ea a spus, fără ezitare "Da!". După alte trei săptămâni, Măsaru s-a întors în România şi a cerut-o de la părinţi. Măsaru şi Alina s-au căsătorit de trei ori. O dată neoficial, la biserica St. Pietro din Roma, unde şi-au sfinţit verighetele; a doua căsătorie s-a ţinut la Bucureşti, urmată de o lună de miere în Calabria; iar cea de-a treia nuntă a avut loc după opt luni, într-un templu shintoist din Japonia. A fost o nuntă tradiţională, în kimonouri.

În jur de 90% din clienţi au studii superioare

Carmen Bîrlan, consilier matrimonial "El şi Ea Matrimoniale", ne-a spus că fiecare cuplu format în agenţie este monitorizat pe o perioadă de 3-6 luni. "În proporţie de 90% din clienţii noştri sunt intelectuali (...). Persoanele tinere nu pierd timpul, iar cele trecute de o anumită vârstă sunt mai reticente. Ne confruntăm des cu o problemă. Sunt foarte mulţi bărbaţi, în general cei tineri, care zic: <> . Nu cumpără o femeie, ci serviciile firmei respective", a explicat Carmen Bîrlan.

Cât costă serviciile unei agenţii matrimoniale

Taxa de înscriere este de 75 lei, pentru trei luni de aşteptat în baza de date. Doamnele până în 30 de ani nu plătesc această sumă. Persoana care cere o întâlnire va plăti 200 lei (Venera Agency) sau 50 de euro, în două rate, pentru trei întâlniri (El şi Ea Matrimoniale).

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite