Filarmonica din Botoşani, amendată pentru zgomot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filarmonica BotoŞani a fost amendată cu 20 milioane de lei vechi pentru nereguli constatate de inspectorii ITM, a declarat Silvia Pasat, inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă

Filarmonica BotoŞani a fost amendată cu 20 milioane de lei vechi pentru nereguli constatate de inspectorii ITM, a declarat Silvia Pasat, inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani.
Cu un an şi jumătate în urmă, în cadrul campaniei antizgomot la nivel mondial, ITM Botoşani a atenţionat conducerea filarmonicii cu privire la condiţiile improprii în care instrumentiştii făceau obişnuitele repetiţii pentru concertele simfonice. Spaţiul restrâns şi nivelul ridicat al zgomotului în care lucrau instrumentiştii puteau duce, indiscutabil, la îmbolnăviri profesionale. Ca urmare, ITM a întocmit un proces-verbal şi un plan de măsuri de îndeplinit. Directorul filarmonicii, Mircea Dan, declară că măsurile principale au fost îndeplinite prin schimbarea sediului, unde spaţiile pentru repetiţii sunt mai mari şi mai bune, sala de concerte este corespunzătoare etc. Numai că nu a raportat la timp cele cuprinse în planul de măsuri primit de la ITM pentru a face filarmonica mai silenţioasă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite