"Fiare vechi cumpaar", ceasul desteptator al bucurestenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La primele ore ale diminetii, in orice cartier al Capitalei te-ai afla, ai parte de acelasi refren: "Fiaaare veechi cumpaaar, fiaaree loom". Telegutele saracacioase sunt trase de cai slabanogi, dar

La primele ore ale diminetii, in orice cartier al Capitalei te-ai afla, ai parte de acelasi refren: "Fiaaare veechi cumpaaar, fiaaree loom". Telegutele saracacioase sunt trase de cai slabanogi, dar impopotonati cu funde rosii, sa nu fie deocheati. Imaginea unei carute ce pare ca se rupe in paispe bucati, la fiecare hop, a devenit deja normala in Bucuresti. Totusi, conform unei hotarari a Consiliului General, accesul carutelor pe soselele din Capitala este cu desavarsire interzis. Cei prinsi incalcand aceasta regula sunt sanctionati - atat de politisti, cat si de autoritatile locale - cu amenzi si confiscarea atelajelor. Vazand asa, unii "fierari" si-au cumparat Dacii-papuc la mana a doua. Cu ajutorul lor, ei cara obiectele din fier aruncate: aragazuri, calorifere, instalatii sanitare. Capacele de canale sunt ridicate numai noaptea. Foarte multi cetateni se plang ca tiganii care se plimba pe strada si cer fiare vechi sunt aceiasi care fura noaptea din curti sau scarile de bloc. Daca locatarii sunt neatenti, raman fara clanta la usa si gratarul de sters picioarele din fata scarii, ca-i din fier. "astia inhata orice!, se plange un pensionar din zona stadionului Ghencea. Au rupt gardul de fier forjat din fata blocului si l-au luat. Eu am prins-o pe una care se caznea sa taie o teava de la gaze. Am tipat la ea si a fugit. Va dati seama ce nenorocire se putea intampla?"
Fierarii nu iarta nici Biblioteca Universitara
Carutele cu cai si Daciile-papuc, pline varf de cioroboaie, sunt pitoresti, dar departe de a da un aer civilizat Bucurestiului. Zilele trecute, prin fata Bibliotecii Centrale Universitare, doua pirande si-un flacau zbierau ca din gura de sarpe dupa fier vechi. Din cand in cand, mai trageau de cate o clanta, de niste tevi ce se iveau printre garduri ori probau canalele, sa vada daca se pot lua pe sus. Cu sacii in spinare, "fierarii" au ajuns pe Bd. Magheru, apoi pe C.A. Rosetti, unde, intr-o parcare, ii asteptau doua Dacii-papuc intesate cu tevi, calorifere, carucioare pentru copii si tingiri. Direct pe capota uneia dintre masini, o tiganca asezase masa: salam, paine si ceapa sparta cu pumnul. S-au pus toti pe imbucat, multumiti. Pentru ziua respectiva, si-au facut planul la fiare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite