Femeile şi bărbaţii se aseamănă mai mult ca niciodată, susţin cercetătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O vorbă spune că bărbaţii sunt de pe Marte, iar femeile de pe Venus, dar dacă ne raportăm strict la feţele celor două sexe nu există mari diferenţe.

Oamenii de ştiinţă au examinat mai bine de 200 de cranii de femei şi de bărbaţi provenind din perioada cuprinsă între secolul al XVI-lea şi al XX-lea şi au descoperit că de-a lungul timpului asemănările au devenit din ce în ce mai mari. Structura facială a femeilor s-a schimbat, devenind mai mare. Schimbările sunt puse de experţi pe seama unei diete mai bune şi a factorilor de mediu. Craniile cercetate proveneau din Spania şi Portugalia.

O altă observaţie a cercetătorilor este că se aseamănă nu numai craniile femeilor cu cele ale bărbaţilor, ci şi cele ale spaniolilor cu cele ale portughezilor, ceea ce sugerează că standardele dezvoltate pentru o ţară ar putea fi aplicate pentru ambele state, notează Daily Mail.

"Echipa s-a concentrat pe diferenţele dintre bărbaţi şi femei pentru că ne-ar putea ajuta să stabilim sexul rămăşiţelor pe baza caracteristicilor craniofaciale", a spus şeful echipei de cercetători, dr. Ann Ross de la departamentul de antropologie din cadrul universităţii din Carolina de Nord.

"Îmbunătăţirea cunoştinţelor noastre cu privire la caracteristicile craniofaciale aparţinând grupurilor regionale ne poate ajuta sa aflăm mai multe despre rămăşiţele scheletice sau chiar ne poate ajuta să identificăm un individ numai pe bza rămăşiţelor", a mai spus Ann Ross.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite