Evenimente paranormale in arhiva Politiei Romane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul-sef Traian Tandin este considerat de multi dintre colegii de breasla o legenda vie a Politiei Romane. El a participat la rezolvarea unor cazuri celebre, cum ar fi prinderea lui Ramaru sau

Comisarul-sef Traian Tandin este considerat de multi dintre colegii de breasla o legenda vie a Politiei Romane. El a participat la rezolvarea unor cazuri celebre, cum ar fi prinderea lui Ramaru sau furtul secolului de la Muzeul Brukenthal. in paralel cu munca de politist, comisarul a publicat pana la ora actuala carti cu mare succes: "Crime sexuale in lume", "Cazul Ramaru", "Ne putem apara cunoscand limbajul infractorilor", "Evadari celebre in Romania", "Comisar la omoruri". in momentul de fata, comisarul lucreaza la un volum ce prezinta cazurile mai putin obisnuite din arhivele politiei romane. Este vorba de intamplari paranormale care au venit in ajutorul oamenilor legii. Iata, pe scurt, cateva exemple din viitorul volum.
Micutele detective baga spaima in hoti
Un caz ciudat este al unor copii care au capacitati extrasenzoriale. Cu ajutorul lor, oamenii din Rupea, judetul Brasov, au descoperit infractori periculosi. Desi copiii nu erau martori la evenimente, puteau descrie, cu lux de amanunte, cum aratau faptasii. De regula, satenii au apelat la ei dupa ce cercetarile efectuate de autoritati nu au dat nici un rezultat. in satul Dacia, comuna Jibert, judetul Brasov sunt cunoscute numeroase cazuri in care o fetita a ajutat la prinderea unor hoti. Cu ani in urma, Maria Barbatei reclamase la militie furtul unor suluri de panza si a unor obiecte din casa. La mai mult de doua luni dupa ce cercetarile autoritatilor n-au dat nici un rezultat, femeia a cerut ajutor unei fetite, care se numea Maria. Aceasta a descris cu lux de amanunte cum aratau hotii. Erau doi: unul inalt, altul scund. Cel din urma isi tara piciorul dupa el. Pagubasii au inceput ancheta pe cont propriu descoperindu-i pe cei doi in satul Daisoara. Acestia aratau conform descrierii facute de copila. La inceput hotii n-au recunoscut nimic, dar, in cele din urma, vazand ca vine si seful de post pe care il anuntasera satenii, ei au aratat unde ascunsesera lucrurile furate. Cazul Mariei Barbatei nu este singular. O alta femeie, Maria Burca, a aflat tot de la o fetita cine i-a furat lantisorul de aur, Doina Babeti a descoperit cine ii furase caii, iar Elena Borcoman a dat de urma unor tigani care ii furasera toate gainile. Micutele detective au bagat spaima in hoti si numarul infractiunilor din zona a scazut.
Bunica isi previne nepoata in vis
Brasoveanca Elena Tarhon a demonstrat ca are premonitii care o scot de multe ori din necazuri. intr-o noapte a visat-o pe bunica ei care murise. Aceasta i-a spus sa schimbe locul din dulap unde ascunde banii si bijuteriile pentru ca locuinta va fi sparta de hoti. Speriata, femeia a facut intocmai, mutand mica avere in alta parte a casei. Nu trece mult timp si locuinta este calcata de hoti, care scotocesc peste tot. Nu a fost furat nimic, desi in casa existau 60.000.000 de lei si bijuterii valoroase.
Clarvazatoare la 12 ani
La inceputul lui martie 1997, Catalin Bejenaru, de 15 ani, din Bucuresti, pleaca impreuna cu mai multi colegi intr-o excursie in Muntii Fagaras. Vremea era nefavorabila si traseul dificil, iar Catalin se rataceste de grup. Ajunsi la cabana Negoiu, ceilalti tineri dau alarma. Cautarile au fost zadarnice si baietii s-au intors in Bucuresti fara Catalin. in casa familiei Bejenaru se petreceau in acest timp lucruri ciudate. Sora lui Catalin, Andreea, de 12 ani, plangea fara motiv, era agitata, iar cand a primit cumplita veste a avut un soc. Intrase in transa si bolborosea, tinand strans in mana o batista de-a lui Catalin. Dintr-odata cuvintele ei au inceput sa fie clare. Copila a descris o grota de munte unde spunea ca il vede pe fratele ei. Le-a explicat parintilor ca in jurul pesterii se vad un stalp inalt si cateva indicatoare. "Uite-l, uite-l, se misca!", tipa fata inspaimantata. Parintii n-au mai stat pe ganduri si au plecat impreuna cu doi vecini spre Fagaras, iar Andreea i-a condus pe drumul de munte pe care nu avea de unde sa-l cunoasca. Ajungand la gura unei pesteri, l-au gasit pe Catalin viu si nevatamat, dupa cinci zile de la disparitie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite