In Episcopia Husilor, preotii se tin de dracii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu s-a terminat bine povestea exorcistului de la manastirea Tanacu, ca un alt preot din deja vestita Eparhie a Husilor a fost implicat intr-un scandal sexual. Grigore Marcu, preot in satul

Nici nu s-a terminat bine povestea exorcistului de la manastirea Tanacu, ca un alt preot din deja vestita Eparhie a Husilor a fost implicat intr-un scandal sexual. Grigore Marcu, preot in satul Vutcani, din judetul Vaslui, a intrat peste o femeie in casa, noaptea la ora 10, si, asa cum sustine femeia, a incercat sa o violeze. Parintelul nu a putut gusta din "fructul oprit", pentru ca moldoveanca l-a legat fedeles si, impreuna cu o vecina, i-au tras o mama de bataie cu pantoful, ca sa alunge duhurile rele care-l ispiteau. Situatia este tragicomica, iar conducerea protopopiatului Vaslui si a Eparhiei Husilor demonstreaza inca o data ca nu isi poate stapani "pastorii" pe care ii are in subordine. Din pacate, in majoritatea eparhiilor din tara se intampla urmatorul fenomen: un preot care greseste este judecat de un consistoriu clerical care, in cele mai multe cazuri, este extrem de bland, iar cea mai grava sanctiune pe care o poate primi "inculpatul" este mutarea de la o parohie la alta. De aici, numeroasele scandaluri in care oamenii dintr-un sat se incuie in biserica si nu il accepta pe preotul cu antecedente, proaspat "uns" in parohia lor. Caterisirea, adica scoaterea unui preot din randul clericilor, este un fenomen rar intalnit. Ca un dosar sa ajunga la presedintele consistoriului, mai intai trebuie sa treaca prin mana consilierilor, a inspectorilor, a episcopului, care isi da acordul si il sanctioneaza pe pacatos. Oricum, presedintele consistoriului nu poate lua o decizie diferita de cea a episcopului.

Satenii cred ca scandalurile din biserici anunta sfarsitul lumii
Numai in ultimii ani, Eparhia Husilor a iesit la rampa cu diverse scandaluri. In urma cu cativa ani, un preot si-a ucis nevasta care il insela. Un altul si-a vandut peste hotare icoanele de patrimoniu din propria biserica. Lista continua cu exorcizari ilegale si batai intre slujitorii aceleiasi parohii si multe altele. Chiar si oamenii de la sate, care pastreaza credinta si traditia neintinate, isi pierd increderea in slujitorii bisericii. "Cred ca se apropie sfarsitul lumii, mama, nu stiu ce sa mai zic", ne-a spus cu lacrimi in ochi o femeie din satul Vutcani. Oamenii asteapta cu sufletul la gura decizia pe care o va lua Episcopia Husilor, care momentan studiaza cazul presupusului violator din Vutcani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite