Elevii bătăuşi de la Colegiul "Dimitrie Leonida" au fost exmatriculaţi puţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suplimentar, Comisia de disciplină a şcolii le-a dat note de 3 şi 4 la purtare şi a hotărăt să-i monitorizeze viitorul semestru Grupul celor şapte elevi de la Colegiul Tehnic

Suplimentar, Comisia de disciplină a şcolii le-a dat note de 3 şi 4 la purtare şi a hotărăt să-i monitorizeze viitorul semestru

Grupul celor şapte elevi de la Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida" care săptămâna trecută a îmbrâncit-o pe directoarea Şcolii 189 şi i-au lovit pe cei trei paznici a fost sancţionat de către Consiliul profesorilor cu cele mai drastice pedepse prevăzute de Regulamentul şcolar.

Elevii vor fi eliminaţi cinci zile de la cursuri, timp în care vor ajuta la reamenajarea unui atelier din incinta şcolii. Cei patru elevi care au intrat în şcoală şi au fost agresivi vor avea nota 3 la purtare pe primul semestru, iar ceilalţi, care i-au aşteptat la poarta şcolii, vor avea nota 4. Măsurile au fost luate în Comisia de disciplină, iar discuţiile au fost purtate în prezenţa elevilor şi a părinţilor.

Părinţii, surprinşi de situaţia odraslelor

Consuela Roşu, directoarea colegiului, a spus că unii dintre elevii bătăuşi aveau mai multe absenţe şi primiseră mustrări acasă. "Am analizat fiecare caz în parte. Aşa am aflat că mama unuia dintre ei era plecată la muncă în străinătate, iar copilul îl are ca tutore pe fratele mai mare. În timpul discuţiei, alţi părinţi s-au arătat surprinşi de comportamentul copiilor lor la şcoală şi de faptul că ei aveau absenţe", mai spune directoarea Roşu.

Profesoara a dezvăluit că membrii din Comisia de disciplină a şcolii nu au considerat important motivul pentru care elevii din şcoala lor au fost agresivi în incinta altei instituţii de învăţământ. Grav a fost că ei s-au constituit într-un grup infracţional.

Urmează consilierea psihologului

Copiii vor fi monitorizaţi în timpul celor cinci zile de eliminare. După această perioadă vor intra într-un program de consiliere cu psihologul şcolii. "Este uşor să-i laşi în stradă, dar noi ţinem cont că suntem educatori şi de asta vrem
să-i ajutăm. Le-am dat 3 şi 4 la purtare tocmai pentru a le da şansa ca în semestrul al doilea să ia note mari, astfel încât să nu rămână repetenţi", mai spune Consuela Roşu.

Scuzele n-au ajutat

Chiar dacă unul dintre elevi a mers în următoarea zi, împreună cu părinţii, şi şi-a cerut scuze directoarei pentru ceea ce a făcut, el nu a fost scutit de pedeapsă. "Eu am acceptat scuzele, că sunt dascăl. Dar dacă inspectorii şi profesorii au luat măsurile de pedeapsă împotriva lor, atunci eu nu pot decât să fiu de acord cu ei", spune directoarea agresată.

Cazul este considerat o excepţie

Reprezentanţii Inspectoratului Bucureşti consideră că acest caz nu reprezintă un fenomen, ci este o situaţie punctuală.

"Este cel mai serios caz de violenţă în şcoală din ultimul an", spune Marian Banu, purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul Şcolar Bucureşti. Cu toate aceastea, în următoarea perioadă, inspectorii vor monitoriza toate cazurile de violenţă în şcoli, dar şi absenteismul şi abandonul şcolar.

Cele mai frecvente forme de violenţă a elevilor faţă de profesori

Ce spune regulamentul şcolar

Regulamentul pentru învăţământul preuniversitar prevede ca pedepse maxime pentru elevii nedisciplinaţi scăderea notei la purtare până la nota 1 şi eliminarea de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile. În cazul care se întâmplă un caz de înjunghiere sau bătaie asupra profesorilor, faptele sunt analizate şi sancţionate de către procuratură. Aceasta stabileşte pedeapsa. În acest caz, minorii pot merge la un centru de corecţie, unde îşi pot continua studiile. Regulamentul prevede că numai elevii din clasa a Xl-a şi a Xll-a pot fi exmatriculaţi definitiv, nu şi cei care urmează cursurile învăţământului obligatoriu.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite