Educaţie prin distracţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii care vor ca odraslele lor să nu se plictisească la grădiniţă trebuie să scoată din buzunar 210 lei pentru opt ore de instrucţie prin metode americane Fie că e vorba de

Părinţii care vor ca odraslele lor să nu se plictisească la grădiniţă trebuie să scoată din buzunar 210 lei pentru opt ore de instrucţie prin metode americane

Fie că e vorba de grădiniţele particulare, fie că sunt cele de stat, toate au început să se adapteze cerinţelor venite din partea părinţilor.

În timp ce instituţiile preşcolare de stat şi-au mărit oferta de opţionale, dar au menţinut preţul de anul trecut, cele particulare au adus în România programe educaţionale noi, interactive, prin care cei mici descoperă tainele naturii prin joc. Opt ore de aventură a cunoaşterii costă 210 lei, iar accesul este permis şi pentru copiii de doi ani.

De ce pluteşte oul în apa sărată şi nu în cea dulce? Cum vorbeşti în public fără să ai trac şi de ce este important să fii ordonat? Şi, mai ales, cum învăţ toate aceste lucruri fără să mă plictisesc? Grădiniţa Bambi a importat din SUA o nouă metodă educativă prin care cei mici sunt stimulaţi să înveţe fără efort.

"Încă de la vârsta de doi ani, micuţii sunt stimulaţi să gândească înainte de a vorbi, să comunice în propoziţii complete sau să vorbească la microfon. Cu ajutorul unei table speciale (touch screen) pe care pot desena sau căuta informaţii, ei, de fapt, învaţă distrându-se", ne-a explicat Cristina Boca, expert la Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională, dar şi instructor al programului FasTraKids.

De asemenea, se pot bucura de o metodologie de ultimă oră, numită Zigzag educaţional. "Acest program constă în schimbarea frecventă a activităţii la numai câteva minute, ceea ce reduce substanţial riscul plictiselii la copil", a detaliat Cristina Boca.

De săptămâna viitoare, la această grădiniţă, o sută de micuţi vor începe acest program de opt ore pentru care părinţii scot din buzunare 210 lei. O grupă este formată din 16 copii, îngrijiţi de două educatoare. Pentru programul obişnuit de grădiniţă, părinţii plătesc între 700 şi 1.100 de lei lunar, dar mai există şi costuri suplimentare pentru cursurile opţionale de logopedie, dansuri sau pian.

Grădiniţă cu predare în limba germană

În ultimii ani, din ce în ce mai mulţi părinţi şi-au dat copiii la grădiniţe cu predare în limba germană. "Îngeraşul meu" este o grădiniţă de acest fel, în care grupele sunt alcătuite numai din opt elevi.

"Ne putem lăuda că suntem ceva mai avansaţi decât alţii pentru că programa dată de inspectorat este de multe ori mai uşoară decât ce facem noi la clasă", ne-a spus directoarea grădiniţei, Stefanie Vogt. Preţul pentru un astfel de răsfăţ variază între 700 şi 1.000 de lei pe lună.

În preţ sunt incluse două opţionale: muzica şi religia. Grădiniţa oferă copiilor şi posibilitatea de a studia japoneza sau franceza, de a face karate, dans modern, tenis sau înot. Nici ieşirile la teatru, excursiile sau taberele nu sunt neglijate, iar doritorii nu lipsesc.

Grădiniţa de stat numărul 274 este cea mai mare din Bucureşti, şi chiar din ţară. "Sunt 16 grupe, din care două au un program suplimentar numit "Step by Step", celelalte având un sistem de predare tradiţional", ne spune directoarea Jana Cojocea.

În funcţie de vârstă, copiii fac o activitate sau două pe zi: dezvoltarea vorbirii, muzică, educaţie fizică, lucru manual şi matematică.

Nici ei nu duc lipsă de materii opţionale, iar părinţii pot alege dintre engleză, germană, gimnastică, informatică, arte plastice sau dans. Acestea se fac de două ori pe săptămână, iar părinţii plătesc pentru ele între 3 şi 3,5 lei/oră.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite