Eclipsă totală de lună în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astrologii ne anunţă că, sâmbătă spre duminică, vom putea vedea o eclipsă totală de lună. În noaptea de 3 spre 4 martie, pe cerul României se va putea zări o eclipsă de lună cu o

Astrologii ne anunţă că, sâmbătă spre duminică, vom putea vedea o eclipsă totală de lună. În noaptea de 3 spre 4 martie, pe cerul României se va putea zări o eclipsă de lună cu o fază de o oră şi 13 minute.

Potrivit astrologilor, eclipsa va debuta la ora 22.18, când Luna va intra în penumbra Pământului, dar abia în jurul orei 22.45 penumbra terestră va începe să fie observabilă în partea sud-estică a Lunii.

Treptat, penumbra terestră va deveni tot mai evidentă în zona estică a discului lunar. La ora 23.30 începe eclipsa parţială, moment în care Luna intră în umbra Pământului. Odată ce eclipsa avansează, lumina Lunii va scădea treptat, iar stelele mai puţin strălucitoare vor deveni tot mai vizibile. La 0.44 va începe eclipsa totală, moment în care Luna se va cufunda în întregime în umbra planetei.

Saturn, vizibilă toată noaptea

Astrologii spun că, în timpul eclipsei, Luna se va afla în partea de sud a constelaţiei Leu. În acelaşi timp, în aceeaşi constelaţie, nu departe de Lună, se află planeta Saturn. Aceasta va fi vizibilă aproape toată noaptea. După ora 2.00, la sud-est va răsări Jupiter. Planetele sunt interesante de observat în paralel cu eclipsa, folosind instrumente astronomice.

Ultima eclipsă de Lună ce s-a observat din România a fost cea parţială din 7 septembrie 2006. În afară de România, eclipsa va fi vizibilă parţial de pe şapte continente.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite