Dr. Sorin Simion, fost director la Colentina, reclamat pentru plagiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou cadru didactic specializat în chirurgie este acuzat de copierea unei lucrări franţuzeşti, rectoratul UMF "Carol Davila" urmând să ancheteze cazul Rectorul UMF "Carol Davila",

Un nou cadru didactic specializat în chirurgie este acuzat de copierea unei lucrări franţuzeşti, rectoratul UMF "Carol Davila" urmând să ancheteze cazul

Rectorul UMF "Carol Davila", Florian Popa, a confirmat, ieri, că împotriva conferenţiarului universitar Sorin Simion (foto) a fost depusă o reclamaţie de plagiat. Reclamaţia vizează originea a 86 de pagini din lucrarea de doctorat a medicului care, potrivit acesteia, ar fi copiate dintr-o carte franţuzească.

Împotriva medicului Sorin Simion, conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti a fost depusă o reclamaţie de plagiat de grosimea unui dosar cu aproape 100 de pagini. Persoana reclamată este fostul director general al Spitalului Colentina şi fost secretar de stat (PSD) în Ministerul Sănătăţii în timpul mandatului Danielei Bartoş, actualmente consilier în Consiliul Local al sectorului 1, trecut la PNL. În prezent, el este şeful uneia dintre cele două secţii de chirurgie generală a Spitalului Colentina.

Rectorul UMF "Carol Davila", Florian Popa, cel căruia i-a fost înaintată această reclamaţie, ne-a declarat că probele sunt greu de infirmat şi, ca urmare, înscrisul va fi înaintat Comisiei de Etică a universităţii chiar în această săptămână. "Este un dosar mare peste care m-am uitat. Potrivit informaţiilor conţinute în el, plagiatul ar curge repetitiv din 1996, momentul susţinerii tezei lui de doctorat. Trebuie verificat ce şi cât se confirmă din cele 86 de pagini care se află în discuţie. După părerea mea, informaţiile conţinute în dosar sunt greu de infirmat", ne-a spus Florian Popa, rectorul UMF "Carol Davila".

Sursa plagiatului, la rândul ei un plagiat

Potrivit declaraţiilor rectorului Florian Popa, în reclamaţia împotriva conferenţiarului universitar
Sorin Simion sunt indicate două
surse ale plagiatului: una - franţuzească, iar cealaltă - românească. "Se pare că sursa românească era la rândul ei un plagiat al unei persoane de la Cluj, ceea ce ar extinde ancheta şi la universitatea de acolo", a explicat Popa.

Rectorul Florian Popa spune că volumul franţuzesc care conţine plagiatul din teză are 157 de pagini în ediţia din 1997 şi 160 de pagini în cea din 2002. "Titlul se regăseşte în lucrarea de doctorat a lui Sorin Simion", a spus Florian Popa.

O decizie este aşteptată pe 5 februarie

Florian Popa a adăugat că, întrucât nu este datoria rectorului să dea verdicte în astfel de situaţii, reclamaţia de plagiat va fi înaintată Comisiei de Etică a UMF "Carol Davila".

"Dacă această comisie va ajunge la convingerea că reclamaţia este reală, se va lua o decizie prin Senatul universităţii. Pe 5 februarie, cel mai devreme, Comisia de Etică a universităţii va avea un rezultat în acest caz ", a explicat Popa.

În ciuda insistenţelor noastre de a-l contacta personal şi a mesajelor explicite referitoare la acuzaţiile formulate împotriva sa faţă de care am cerut o opinie, medicul Sorin Simion ne-a transmis printr-un intermediar că nu ştie nimic de niciun plagiat.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite