Diguri inelare de-a lungul Dunării, din 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre măsurile pe care autorităţile centrale vor să le aplice de-a lungul fluviului Dunărea se numără lucrările de execuţie a digurilor inelare destinate protejării, împotriva

Printre măsurile pe care autorităţile centrale vor să le aplice de-a lungul fluviului Dunărea se numără lucrările de execuţie a digurilor inelare destinate protejării, împotriva inundaţiilor, a zonelor situate de-a lungul Dunării.

"Lucrările vor începe în 2008 şi vor fi finalizate în 2010", a declarat, ieri, secretarul de stat în Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD), Lucia Varga, prezentă la Simpozionul "Avem o Deltă. Cum procedăm?", organizat de Asociaţia "Salvaţi Dunărea şi Delta".

Secretarul de stat a mai explicat că, în 2007, a fost început şi un proiect care presupune întocmirea unor "hărţi de risc de inundaţii de-a lungul Dunării", finanţat de Uniunea Europeană.

Tot ieri, primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu şi-a exprimat îngrijorarea faţă de înmulţirea construcţiilor lipsite de bun-gust în Delta Dunării, iar ministrul mediului şi dezvoltării durabile, Attila Korodi, s-a declarat nemulţumit de numărul mic al amenzilor aplicate în zonă.

A fost adusă în discuţie şi situaţia sturionilor, al căror pescuit este interzis în următorii 10 ani, dar şi amplasarea turbinelor eoliene în Dobrogea. Programul de protejare şi dezvoltarea Deltei Dunării va costa 140 milioane de euro şi se va finaliza abia în 2015.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite