Dietă cu 1.200 de calorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţetele de slăbit au devenit o obsesie pentru cei care vor să slăbească cu orice preţ. Unii renunţă la o serie de bunătăţi pentru multă vreme. Alţii continuă să creadă în reţete

Reţetele de slăbit au devenit o obsesie pentru cei care vor să slăbească cu orice preţ. Unii renunţă la o serie de bunătăţi pentru multă vreme.

Alţii continuă să creadă în reţete miraculoase. Pe de altă parte, nutriţioniştii oferă noi argumente privind schimbarea mentalităţii legate de alimentaţie: Fitoterapeutul Eugen Giurgiu ne prezintă în acest sens câteva argumente: hrăniţi-vă la timp! Alegeţi-vă corect alimentele. ”Câte puţin din fiecare!” Aceasta este o deviză îmbrăţişată de tot mai mulţi adepţi ai curelor de slăbire.

Regim cu puţine calorii

Pentru adepţii dietei cu calorii puţine am ales un regim care totalizează 1.200 calorii, în două variante: dieta cu hrană crudă şi dieta comună. Iată un exemplu de meniu cu 1.200 calorii pentru prima variantă:

Micul dejun - o porţie de salată de fructe şi o felie de brânză degresată.

Gustarea de la ora 11 - o banană. Prânz - trei linguri de morcovi raşi, stropiţi cu o lingură de ulei de măsline, o porţie de peşte, ton sau somon, asezonat cu suc de lămâie şi ulei de măsline; la desert - un măr.

Gustarea de la ora 17.00 - doar piersici sau prune, două bucăţi.

Cina - 200 ml supă preparată la rece din legume rase: morcovi, ţelină, ceapă, pătrunjel în amestec cu un iaurt degresat; două felii de şuncă degresată şi fructe-pepene roşu sau pere (nu mai mult de 250 g). Se consumă doi litri de lichide.

Dieta comună

În acest regim este inclusă şi carnea de pasăre sau de peşte. Micul dejun - o felie de pâine integrală, două felii de brânză degresată şi o roşie.

Gustarea de la ora 11 - un măr. Prânz - o salată din următoarele ingrediente: salată verde, un castravete, două roşii, 100 de grame de piept de pui, un ou fiert tare, o linguriţă de ulei de măsline şi una de oţet de mere.

Gustarea de la ora 17.00 - două piersici sau trei prune. Cină - 200 ml supă de legume, o porţie de peşte la grătar (cel mult 250 g); 150 ml vin roşu.

Şi în această dietă se consumă doi litri de lichide - apă plată, ceaiuri din fructe de pădure şi sucuri de grepfrut sau de ananas. Dieta durează 20 de zile şi poate fi reluată după şase săptămâni.

Indiferent de forma de dietă aleasă, la finele regimului se trece treptat la dieta obişnuită, dar se elimină “porţia suplimentară “, oricât de tentantă ar fi aceasta. Se renunţă şi la băuturile carbogazoase – sucuri sau ape minerale.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite