Destăinuiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre noduri în papură De nu stiu câte ori, în emisiunile mele se întâmpla să vorbim despre infidelitate. Indiferent de tema emisiunii – Dumnezeu ştie cum se creează legăturile în

Despre noduri în papură

De nu stiu câte ori, în emisiunile mele se întâmpla să vorbim despre infidelitate. Indiferent de tema emisiunii – Dumnezeu ştie cum se creează legăturile în necontrolatul “direct” –, oamenii ajung la dramele lor personale, în care jumătăţile de viaţă, cele care au consimţit să iubească “până ce moartea îi va despărţi”, o iau pe arătură şi spulberă într-o clipită planurile de a îmbătrâni împreună.

Frecventele exemple de infidelitate cu care ne bombardează viaţa m-au pus nu o dată pe gânduri... Am început să-mi privesc cu suspiciune aproapele, căutând motive de nelinişte: că artiştii sunt o specie aparte, în lumea cărora fidelitatea este o pasăre rară, că, la urma-urmei, cine-i interzice inimii să treacă de la o iubire la alta, că... ce dacă i-am făcut un fecior omului iubit, când cohorte de fane aşteaptă doar un semn pentru a-i cădea la picioare...

Circumspecţia mea ajunsese, la un moment dat, să depăşească limitele firescului. Devenisem atentă când îi suna mobilul, mă uitam cu încruntare la frumoasele care-i cereau autografe, mormăiam în barbă la lectura mailurilor (de unde-ţi ştiu astea adresa, iubitule?) în care cuconiţe fără frontiere îşi trimiteau pozele, autodeclarându-se “fane înflăcărate”... N-am găsit puterea şi nici motivaţia de a-mi duce la capăt suspiciunile.

Nodurile în papură s-au dovedit prea mărunte în raport cu privirea de îndrăgostit ce-mi deschide dimineţile, vocile mieunate din culise au pălit în faţa avalanşei de “te iubesc”-uri ce-mi luminează casa. Scrisorile înflăcărate ale fanelor au devenit purici inofensivi în faţa mării de iubire, pe care omul meu o revarsă în fiecare clipă.

Şi atunci mi-am dat seama că oboseala de a fi mereu “pe fază”, pândind pericole imaginare, este demnă pentru o cauză mai bună. Am atârnat în cui suspiciunile, devenind adeptă pe viaţă a zicerii „de ce ţi-e frică nu scapi”, m-am lecuit de frică! Rezultatul? O mare şi mai mare de iubire, revarsată la picioarele mele!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite