De la primar la extrem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceasuri scumpe, maşini de epocă – magnet pentru fete, sporturi extreme şi apariţii oficiale în ţinute cât mai... neoficiale. Iată doar câteva dintre atributele care l-au făcut celebru pe Radu Mazăre. Când se va pensiona, Radu Mazăre susţine că se va retrage pe un iaht, în partea asiatică a Turciei. În Europa se va întoarce doar „pentru schi şi gagici“.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, i-a lăsat cu gura căscată pe localnici când a apărut prima oară pe stradă cu maşinile de epocă. Nu mai văzuseră o asemenea colecţie, dar, în timp, s-au obişnuit cu apariţia edilului în maşini retro. Printre maşinile preferate de primar se numără un Jeep Willys din 1968, un Cadillac Escalade, un Jaguar, dar şi o Toyota Land Cruiser din '77. În ultimii ani, primarul a adăugat şi un Studebaker Dictator din 1937, dar şi o replică Auburn din 1934, precum şi un model original, o maşină restilizată după un Lincoln Zephyr din 1935, comandată în SUA. Edilul recunoaşte că îşi asortează maşina în funcţie de situaţie. „Când merg la pensionari iau Toyota din 1977, la şcoli merg cu Morganul, la DNA, cu jeep-ul ­Willys, iar când ies cu o gagică iau Jaguarul", explică Mazăre.

Iubeşte „cu măsură"

Cealaltă mare pasiune a primarului este atracţia pentru sexul frumos. Ianina ­Petcu este femeia care i-a lăsat lui Radu Ştefan Mazăre senior un moştenitor. Radu Ştefan Mazăre junior îşi face anul viitor majoratul, fiind elev în ultimul an la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa. În trei ani Răducu se laudă că a câştigat 20.000 de euro ca barman şi distribuitor de apă în oraşul păstorit de tatăl său. Îi calcă pe urme acestuia şi cochetează cu prezentările de modă, dar la femei au gusturi diferite, precizează Mazăre senior: îi plac fetele cu forme cât mai voluptuoase. Şi primarul susţine că este iubit şi, câteodată, iubeşte şi el. „Dar cu măsură", adaugă repede.

„Cum să atragi fete frumoase dacă nu şi prin maşinile pe care le conduci?“, motivează primarul



Este o prezenţă constantă în cluburile de fiţe de pe litoral unde apare în compania domnişoarelor îmbrăcate cât mai sumar. „Eu de foarte multă vreme spun că cel mai bun lucru pe care-l face poporul ăsta sunt gagicile. Pe cuvântul meu! Şi chiar cred asta. Avem nişte femei senzaţional de frumoase! Multe au plecat şi aşa i-am cucerit pe toţi. Unde te duci, prin Anglia, prin Italia, prin Spania, toţi au ba o nevastă româncă, ba o amantă româncă. Din păcate, nici lucrul ăsta nu suntem în stare să scoatem în evidenţă.

image

Avem modele, miss-uri. În Constanţa e plin de gagici mişto", zice primarul. Călătoreşte în toată lumea, dar tot fetele de acasă îi plac cel mai mult: „Ascultaţi-mă ce vă spun, că mă pricep. Femeile braziliene sunt prea bine făcute. Nu-s pe gustul meu. Au bateria de tobe mare, adică au fundul mare ".Radu Mazăre nu-l concurează pe celebrul magnat al Playboy Hugh Hefner doar la femei, maşini şi haine excentrice, ci şi la luxul din locuinţă.

„Este vară, cald, ce să port acum?“ Foto: Florin Gheorghe



Intră în casă cu vaporaşul

Şi-a făcut întâi o vilă la Mamaia Sat, pe care a vândut-o apoi unui comandant american venit la Mihail Kogălniceanu. A închiriat o vilă pe malul lacului Siutghiol din Mamaia, în care poate intra la bordul unui vaporaş. Parterul locuinţei sale este un imens living cu vedere la apa lacului. Pereţii din sticlă pornesc chiar de lângă apă.

Şi pentru ca relaxarea să fie completă, Radu Mazăre nu calcă pe orice fel de covor, ci pe piei lânoase de lamă, aduse din America de Sud. Tot de peste Ocean ­şi-a adus şi cactuşii pe care i-a plantat direct în podeaua locuinţei, acoperită şi de piei de leopard. Valoarea locuinţei este estimată la 500.000 de euro.

image

„Întotdeauna mă îmbrac cum mă simt cel mai bine“, spune edilul Foto: Florin Gheorghe



De ce fuge de la primărie

Edilul e pasionat de paraşutism şi s-a specializat în sporturile pe apă,  printre care se numără kitesurfingul (n.r. - utilizarea unui zmeu care tractează o placă). Vara, cum bate vântul mai tare, fuge de la Primărie pentru a ieşi pe mare. Iarna schiază. „Când merg la schi mă trezesc la 7.00, la 9.00 şi ceva sunt pe pârtie şi mă mai întorc la 17.00. Când ajung îmi tremură planetarele, mănânc de rup şi la ora 22.00 - somn. Da' îmi place", spune Mazăre, care la bătrâneţe se vede însă refugiat în largul mării, pe o barcă.

image

Alături de pilotul de Formula 1 David Coulthard  Foto: Adevărul

image

„Eram cu fraţii mei pe barcă, acum şapte-opt ani, în Turcia, la strâmtoarea Dardanele. Acolo este un orăşel pe partea asiatică, se numeşte Çanakkale, foarte dichisit. Eu am rămas cu gura căscată, atunci, când am fost prima oară, când am trecut. Şi era un iaht, cu un velier mare, cu trei catarge mari, frumos. Şi erau trei moşi. Fumau pipă şi stăteau cât acostase. Ei se uitau  să vadă dacă era făcută corect manevra. Ne-am uitat aşa: «Îi vezi pe moşii ăştia? Uite aşa o să fim şi noi la bătrâneţe". Pe o barcă mă văd. Dar asta nu înseamnă că nu o să mai vin şi în Europa, iarna, la schi, după gagici...»", zâmbeşte Mazăre.

"Cel mai bun lucru pe care-l face poporul ăsta sunt gagicile. Pe cuvântul meu! Avem femei senzaţional de frumoase!''
Radu Mazăre primarul Constanţei

"Când merg la pensionari iau Toyota, la şcoli merg cu Morganul, la DNA, cu jeep-ul Willys.''
Radu Mazăre primarul Constanţei

„Maestru al deghizărilor"

Sociologul Hannibal Dumitraşcu spune că primarul Constanţei, Radu Mazăre, este prototipul de politician care face orice să intre în graţiile publicului. „Este un actor care face show din orice. Din păcate, în condiţiile în care suntem din ce în ce mai trişti şi supăraţi, apariţiile de acest gen sunt ca o supapă, ca un refugiu din grijile cotidiene", a precizat acesta. El îl aseamănă pe edil cu cei care înveseleau mulţimea în Evul Mediu după ce se câştiga un război. „Radu Mazăre ştie foarte bine ce face şi ne oferă zi de zi spectacol", a mai declarat Dumitraşcu.Consultatul media Iulian Comănescu spune că edilul face parte din prima generaţie de politicieni care au lepădat sacoul bleumarin, cravata grena şi au sărit peste cal în partea cealaltă, pentru a se transforma în personaj de carnaval.

Radu Mazăre, fericit că poate „zbura“  Foto: Arhivă personală

„Nu e singurul, mai avem o zeiţă a turismului care agită mopul şi andrelele, un berbant care cântă la chitară şi din gură pentru a-şi insulta organizaţia de femei a partidului şi aşa mai departe. Electoratul pare a se lăsa sedus de genul ăsta de bâlci", a declarat acesta. El îl mai numeşte pe Mazăre un mare maestru al deghizărilor. „Frenezia cu care sare de la svastică la piraterie şi apoi la capa toreadorului sugerează şi că nu se simte prea bine în pielea şi straiele proprii. Radu Mazăre s-a construit şi raţionalizat pe pasiunea pe care o are pentru tot felul de istorii pentru copii şi adolescenţi", mai consideră Comănescu.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite