Dacia îşi întrerupe activitatea timp de o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacia îşi întrerupe producţia în perioada 11 decembrie 2008 – 11 ianuarie 2009, iar începând cu 12 ianuarie 2009 producţia va fi redusă, din cauza scăderii "brutale" a pieţei auto din România şi pentru a reduce stocurile, anunţă un comunicat al producătorului autohton de automobile.

Potrivit Contractului Colectiv de Muncă al Dacia pe 2008, salariaţii care vor rămâne la domiciliu în şomaj tehnic vor primi 85% din salariul total brut. Aceştia vor beneficia de tichetele de masă pentru zilele de şomaj tehnic din luna decembrie, precum şi de prima de Crăciun în valoare de 450 lei. Cele 620 de contracte pe durată determinată care ajung la termen în decembrie 2008 nu vor fi reînnoite.

Pe de altă parte, compania a anunţat că îşi revizuieşte bugetul de investiţii prevăzut pentru anul 2009, de la 250 milioane de euro la 150 milioane de euro, însă investiţiile care vizează ameliorarea condiţiilor de muncă şi îmbunătăţirea calităţii produselor şi serviciilor nu vor fi afectate. Dacia îşi va menţine investiţiile în dezvoltarea şi diversificarea gamei de modele.

Deşi Dacia înregistrează un succes la export, creşterea cotelor de piaţă nu compensează scăderea generală a pieţelor auto din Europa.

Reprezentanţii Dacia au subliniat că în România, cererea de vehicule noi a înregistrat o scădere de peste 50% în noiembrie 2008, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

"Această scădere brutală este provocată de invazia de vehicule vechi şi de limitarea accesului la credite, 70% din maşinile noi fiind achiziţionate prin credit sau leasing", se arată mai precizează în comunicatul companiei.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite