Dacia întrerupe din nou activitatea pentru o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de automobile Dacia a întrerupt din nou producţia, astăzi, de această dată pentru o lună, "ca urmare a scăderii brutale a pieţei auto din România şi pentru a reduce stocurile", potrivit Agerpres.

Uzina de la Mioveni va fi redeschisă pe 12 ianuarie 2008, dată la care se va reduce şi numărul de maşini produse de la 1.360 la 1.085 vehicule pe zi.

Printre măsurile determinate de criza economică şi anunţate de reprezentanţii companiei se numără reducerea bugetului de investiţii prevăzut pentru anul 2009 de la 250 milioane de euro la 150 milioane de euro şi concedierea a 620 de angajaţi cu contracte pe durată determinată care expiră în decembrie 2008.

Totodată, salariaţii care vor rămâne în şomaj tehnic vor fi remuneraţi cu 85% din salariul total brut şi vor beneficia de tichetele de masă. Ei au primit şi primele de Crăciun, în valoare de 450 de lei pentru fiecare salariat.

Uzina de la Mioveni a fost deschisă în această lună doar pentru trei zile, între 8 şi 10 decembrie. Societatea Automobile Dacia a mai oprit producţia pentru 18 zile, între 20 noiembrie şi 7 decembrie, după alte patru zile de întrerupere, pe 30 şi 31 octombrie şi 13 şi 14 noiembrie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite