La DSV Galati, incineratorul "ecologic" a ars 3 miliarde de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta conducere a Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Galati este acuzata ca a generat institutiei un prejudiciu de aproape trei miliarde de lei vechi. La producerea pagubelor ar fi contribuit un cos

Fosta conducere a Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Galati este acuzata ca a generat institutiei un prejudiciu de aproape trei miliarde de lei vechi. La producerea pagubelor ar fi contribuit un cos de fum achizitionat in locul unui incinerator ecologic, o serie de programe de calculator platite, dar inexistente, si sporuri salariale ilegale.
Un control al Curtii de Conturi Galati a stabilit ca fostii reprezentanti ai DSV au propus un prejudiciu de 2,5 miliarde de lei vechi, la care se mai adauga si penalitati de 200 de milioane. Controlorii financiari au descoperit ca s-au platit 1,7 miliarde pentru achizitionarea unui incinerator ecologic, dar s-a cumparat in realitate doar un cos de fum, estimat la cateva zeci de milioane de lei. Zece dintre angajatii DSV sunt socotiti responsabili, printre ei numarandu-se si fostul director general Doina Polemis sau fostul director economic Nicoleta Moroianu. O alta neregula descoperita se refera la faptul ca s-au platit de doi ani 400 milioane de lei vechi pentru achizitionarea unor programe de contabilitate, fara ca acestea sa se regaseasca in unitate. Controlorii financiari mai considera ca alte 400 milioane de lei au luat in mod ilegal destinatia buzunarelor a sase angajati, sub forma de prime sau remunerare a orelor suplimentare. Cea mai mare parte a sumei a ajuns la fostul director general si la cel economic. S-a hotarat sesizarea Tribunalului Galati in vederea stabilirii raspunderii juridice pentru prejudiciul de 2,7 miliarde de lei vechi. Totodata, s-a facut o plangere si catre Parchetul de pe langa Judecatoria Galati in vederea efectuarii cercetarilor penale, existand suspiciuni de abuz in serviciu si gestiune frauduloasa.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite