Cum alegi: Scaunul de birou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există multe modele de scaune de birou care se potrivesc aproape oricărui tip de încăpere destinată lucrului. De la cele rotative până la cele ergonomice, ajustabile sau nu, cu spătare joase, medii sau înalte, cu sau fără braţe. Opţiunile sunt nenumărate.

Înainte să alegi scaunul potrivit, trebuie să te gândeşti dacă locul acestuia va fi într-un birou propriu-zis sau dacă piesa va fi folosită în spaţiul destinat lucrului de acasă. Dacă te afli în căutarea unui scaun destinat unei persoane care ocupă o poziţie de conducere, acesta trebuie să fie mai impozant, de regulă, cu spătar înalt, şi să aibă şezutul tapiţat cu piele sau cu material textil. Este foarte important ca scaunul să fie foarte comod, ţinând cont de faptul că ocupantul lui va petrece mult timp pe el, luând decizii importante.

În privinţa scaunului pentru secretariate sau recepţii, este bine de ştiut că modelul potrivit va fi rotativ, eventual cu braţe, bineînţeles pe roţi, pentru a le oferi angajaţilor libertatea de mişcare necesară.

Dacă trebuie să achiziţionezi un scaun pentru persoanele care petrec foarte mult timp stând la birou, atunci îndreaptă-ţi atenţia spre piesele cu spătar mediu sau înalt şi, foarte important, spre opţiunile de personalizare pe care ţi le pun la dispoziţie producătorii. De exemplu, spătarul poate avea forma spatelui persoanei care va folosi scaunul.

Contrar aparenţelor, poţi încadra elegant acest obiect de mobilier, indiferent de tipul lui, în ambientul deja creat. Nu trebuie decât să „potriveşti" culoarea tapiţeriei piesei cu ceva deja existent în cameră sau finisajul metalului de la baza scaunului cu cel al picioarelor biroului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite