Criză de ambulanţe şi medici la Bistriţa-Năsăud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii din Bistriţa-Năsăud sunt nevoiţi să aştepte venirea unei ambulanţe mai bine de 20 de minute dacă sunt din mediul urban şi 40 de minute dacă sunt din cel rural deoarece lipsesc

Pacienţii din Bistriţa-Năsăud sunt nevoiţi să aştepte venirea unei ambulanţe mai bine de 20 de minute dacă sunt din mediul urban şi 40 de minute dacă sunt din cel rural deoarece lipsesc atât salvările, cât şi medicii. 98% din maşinile aflate în parcul auto sunt uzate, iar unui medic îi revin 80.000 de locuitori, de aproape trei ori mai mult decât este prevăzut în lege.

Singura soluţie în opinia conducerii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) este motivarea financiară a medicilor "în aşa fel încât salariile lor să fie măcar egale cu cele ale cadrelor medicale cu studii superioare din instituţiile sistemului 112". Referitor la situaţia parcului auto, directorul medical al SJA, dr. Anabella Gonczi, a declarat că acesta este compus din 61 de ambulanţe, din care doar 45 sunt funcţionale, iar 36 asigură urgenţele prespitaliceşti.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite