Credite cu dobânzi mici pentru studenţi şi masteranzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii şi masteranzii vor putea beneficia de credite cu "dobândă socială", în vederea acoperirii cheltuielilor pentru continuarea studiilor. Creditele, oferite de Fundaţia Equalis, au o

Studenţii şi masteranzii vor putea beneficia de credite cu "dobândă socială", în vederea acoperirii cheltuielilor pentru continuarea studiilor. Creditele, oferite de Fundaţia Equalis, au o dobândă anuală efectivă de 5,5% şi pot fi rambursate în cel mult doi ani.

Împrumutul va fi între 3.000 şi 6.500 de lei, pentru început, beneficiarii fiind numai cei din Bucureşti, indiferent de facultatea la care învaţă.

"Beneficiarii sunt selecţionaţi nu numai pe baza parcursului lor academic, ci şi în funcţie de situaţia lor socială, proiectul lor de viaţă şi implicarea lor în comunitate", a declarat Denis Penoy, preşedintele Fundaţiei Equalis.

Potrivit acestuia, comisioanele de risc financiar şi asigurarea de viaţă sunt suportate de către fundaţie. Beneficiarul este scutit de la plata cheltuielilor de analiză a dosarului, precum şi a taxei de comision de administrare.

"Nu se impune nicio garanţie, numai una morală, însă fiecare beneficiar trebuie să găsească un garant care să accepte să-şi asume răspunderea solidară (să fie codebitor) a împrumutului. Ne bazăm pe un venit care va fi cel puţin egal cu venitul minim legal pentru persoanele cu studii superioare, adică 653 de lei net (880 de lei brut)", a adăugat Penoy.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite