Craiovenii asediaza magazinele de electrocasnice care vand in rate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinele craiovene care vand aparatura electrocasnica in rate au inregistrat o crestere brusca a fluxului de clienti, incepand de vineri. Aceeasi situatie se intalneste la toate unitatile care

Magazinele craiovene care vand aparatura electrocasnica in rate au inregistrat o crestere brusca a fluxului de clienti, incepand de vineri. Aceeasi situatie se intalneste la toate unitatile care apartin de "Flanco", "Altex" si "Traian". Noua politica a BNR, de a stopa valul de credite acordate populatiei, i-a speriat pana si pe craiovenii care intentionau sa cumpere astfel de bunuri abia in primavara sau vara anului viitor. Cu totii s-au imbulzit la ghiseele magazinelor pentru a lua formularele ce urmeaza a fi completate sau pentru a depune dosarele si a incheia contractele de rate. Luati prin surprindere, reprezentantii firmelor s-au organizat in asa fel incat sa serveasca toti clientii cu operativitate. La "Altex", de exemplu, s-a renuntat la copia dupa cartea de munca. Si acolo, de doua zile, este inghesuiala si agitatie pe parcursul intregului program. Asta in ciuda faptului ca peste tot ni s-a spus ca, pana ieri, nu venise nici o instructiune de la sucursalele bancilor care crediteaza cumparatorii casnici. "Sistemul cred ca va continua, dar cu anumite restrictii: cu girant, la care se renuntase, cu avans, la care, de asemenea, se renuntase. Se va crea un birou national, sa se vada daca omul a mai luat credite din alte parti. Cred ca in decembrie nu se va lua nici o masura impotriva populatiei, pentru ca este si inuman. Daca bancile nu vor mai da credite persoanelor fizice, sunt fonduri de investitii cu care vom lucra si vom gasi solutii ca sistemul sa functioneze in continuare. In alta ordine de idei, in tara nu mai avem decat patru marci romanesti de produse electrocasnice, dar si acestea au fost cumparate de firme straine. Producem frigidere, aragazuri, aspiratoare si, in rest, nimic", a declarat Traian Budurnoiu, patronul magazinului "Traian". Toti clientii au spus acelasi lucru: au venit in graba la magazine, ca sa mai prinda, pe ultima suta de metri, sistemul de rate fara avans si fara girant.
La Constanta
Reclama pe ultima suta de metri: cu marfa in strada
Constantenii fac coada la raioanele unde se (mai) vand in rate bunuri de uz casnic sau mobila. Birourile de informatii si cele de calcul al punctajului nu prididesc in a intocmi hartii si hartiute cu ofertele de firma. Cu toata aglomeratia, angajatii nu scapa din ochi nici un client care da tarcoale, nehotarat, standurilor. "Ce salariu aveti? Va putem calcula rapid ce credit puteti lua. Pana nu primim alte instructiuni, mergem in continuare pe sistemul de vanzare in rate. N-are nimic daca nu v-ajunge salariul. Avem produse pentru toate buzunarele", te asigura cu larghete comerciantii. Afacerea este profitabila, mai ales acum, pe ultima suta de metri, cand lumea a intrat in panica. In asteptarea cumparatorilor, unele magazine si-au scos marfa in strada. Frigidere de 2 metri, aragazuri fistichii, aspiratoare, cuptoare cu microunde si canapele sunt produse cu succes garantat. In fluturasii impartiti cu generozitate, magazinele din Constanta se intrec in laude cu oferta casei: acte putine, fara avans, fara girant, costuri minime si transport gratuit. Pe chipul crispat al clientilor care solicita creditare se citeste disperarea ca vor pierde sansa ratelor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite