Crăciun cu fulgi de nea, doar la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai cei care vor petrece Crăciunul la munte sau în nordul şi centrul ţării vor avea parte de zăpadă în această perioadă. În Capitală, iarna se va resimţi, în zilele de Crăciun, doar prin temperaturile mici, mai scăzute decât media anuală din aceeaşi perioadă.

De Crăciun nu va ninge în acest an, cel puţin nu în prima zi, anunţă meteorologii din ţară. Doar ziua de mâine va fi marcată, în nordul şi centrul României, de ninsori slabe şi înnorări.

În Ajun va ninge mai mult la munte, astfel încât în zilele de Crăciun pârtiile pentru schi vor fi acoperite cu suficientă zăpadă pentru iubitorii acestui sport.

În afara zonei de munte, doar în nordul Crişanei, Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei solul va fi acoperit cu strat de zăpadă.

Un Crăciun liniştit, fără vânt puternic

Temperaturile aerului vor continua să scadă în perioada Sărbătorilor de iarnă, faţă de zilele trecute, avertizează meteorologii.

Ninsori izolate în vest

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) anunţă că mâine, vântul va bate slab şi moderat, dar e posibil ca joi să se înregistreze unele intensificări în partea de răsărit a teritoriului şi în zona muntoasă înaltă, unde zăpada va fi viscolită, avertizează meteorologii.

În celelalte regiuni ale ţării se vor înregistra înnorări temporare, iar ninsorile se vor semnala doar izolat, potrivit meteorologilor de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

image

Temperaturile vor fi mici în toată ţara, deci purtaţi haine adecvate sezonului

image


Dumitru Baltă
meteorolog

Temperaturi în scădere

Vremea se va răci în zilele de Crăciun. În ţară, valorile maxime vor ajunge la – 5 grade Celsius, iar cele minime la -12 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi vor fi în nordul şi centrul ţării. În Bucureşti se vor înregistra maxime de 1 – 2 grade Celsius, iar minimele pot coborî sub -5 grade Celsius.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite