Control la Spitalul "Victor Babeş": deşeuri neevacuate, aparate defecte, fără tuburi de oxigen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac(PSD), l-a demis pe şeful Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" din Capitală, Cristian Banu, după ce în urma unui control a descoperit mai multe nereguli la laboratorul de radiologie, la camera de gardă şi în secţia de pneumologie.

O echipă de control condusă de ministrul Sănătăţii a efectuat sâmbătă o verificare la Spitalul Victor Babeş, acţiunea de control având drept scop principal verificarea capacităţii spitalelor de profil din Capitală de a asigura asistenţa medicală şi urgenţele în condiţiile creşterii din ultima perioadă a infecţiilor respiratorii.

În urma verificării au fost constatate numărul insuficient de asistenţi medicali, iar laboratorul de radiologie nu funcţiona în zilele de sâmbătă şi duminică, precum şi în perioada sărbătorilor legale, pacienţii fiind redirecţionaţi către alte spitale.

Tot în privinţa laboratorului, din declaraţiile personalului a reieşit faptul că unul din aparatele de radiologie nu funcţiona de aproximativ şase luni de zile, conducerea spitalului neluând măsuri de reparare a acestuia.

În secţia de pneumologie nu exista oxigen în saloane şi nici tuburi de oxigen portabile necesare ventilaţiei pacienţilor. De asemenea, în clinica de boli infecţioase adulţi erau vizitatori/aparţinători necorespunzător echipaţi. Nu s-a putut prezenta nici programul de vizită al bolnavilor şi nici regulile specifice de conduită.

Alte nereguli identificate au fost la camera de gardă, baloanele de ventilaţie de unică utilizare fiind refolosite în condiţiile în care acestea nu suportau o sterilizare corespunzătoare. Totodată, deşeurile cu potenţial infecţios, deşi erau colectate corect, nu fuseseră evacuate de aproximativ o săptămână.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite