Consumul moderat de vin poate reduce riscul de hipertensiune arteriala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vinul ar putea micsora riscurile de sanatate asociate cu hipertensiunea arteriala, se arata intr-un nou studiu francez. Autorii studiului, publicat in editia din aceasta luna a American Journal of

Vinul ar putea micsora riscurile de sanatate asociate cu hipertensiunea arteriala, se arata intr-un nou studiu francez. Autorii studiului, publicat in editia din aceasta luna a American Journal of Clinical Nutrition, dovedesc ca vinul, consumat moderat, ajuta la scaderea mortalitatii in randul bolnavilor de hipertensiune arteriala. Noul studiu ar putea oferi explicatia faptului ca americanii cu hipertensiune sunt mai predispusi sa moara de boli de inima decat oamenii din zona mediteraneana care sufera de aceeasi boala, si care sunt cunoscuti ca bautori constanti de vin. "Aceste descoperiri pot avea implicatii importante pentru hipertensivii de varsta medie si pentru pacientii mai in varsta, care sunt deja consumatori moderati de vin," a declarat Serge Renaud, cercetator la Spitalul Emile Roux din Limeil-Brevannes, Franta. "Obiceiul consumului moderat de vin poate micsora riscul de mortalitate al pacientilor cu hipertensiune arteriala, mai ales in randul acelor persoane pentru care medicamentele clasice de scadere a tensiunii s-au dovedit ineficiente." Studiul arata ca persoanele care consuma vin in mod moderat, indiferent de valorile presiunii lor arteriale, sunt mai putin predispuse sa moara, intr-o perioada cuprinsa intre 13 si 21 de ani, comparativ cu non-consumatorii. Cercetatorii implicati in studiu au urmarit un numar de peste de 36.000 de barbati de varsta medie, care nu luau medicamente pentru prevenirea riscului de boli de inima si nici pentru reducerea nivelului tensiunii arteriale. Sanatatea barbatilor si obiceiul lor de a consuma vin au fost studiate intre anii 1978 si 1985, iar cazurile de decese in cadrul grupului au fost urmarite pe o perioada de 13-21 de ani. in jur de 4.203 cazuri de decese au fost inregistrate pe parcursul studiului. Cercetatorii au demonstrat ca la fiecare nivel de tensiune arteriala, barbatii care au consumat mai putin de 60 g de alcool din vin pe zi sunt mai putin predispusi sa moara decat cei care nu au consumat nimic. Rezultatele studiului sunt valabile si in randul persoanelor cu hipertensiune arteriala.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite