Condimente pentru murături, confiscate de Protecţia Consumatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tone de condimente şi alte produse alimentare necesare bucătăriei de toamnă au fost scoase temporar sau definitiv de la vânzare, în urma controalelor efectuate de Autoritatea

Zeci de tone de condimente şi alte produse alimentare necesare bucătăriei de toamnă au fost scoase temporar sau definitiv de la vânzare, în urma controalelor efectuate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC).

Piper măcinat care expirase din 2006, amestec de condimente - foi de dafin, boia şi piper alb - expirat din 2005, precum şi alte asemenea produse dubioase au fost descoperite de inspectorii ANPC numai într-un singur magazin din judeţul Mureş.

Acelaşi tip de condimente expirate a fost blocat la comercializare şi în judeţul Neamţ.

Mai mult, în acest judeţ au fost găsite plicuri de scorţişoară al căror termen de folosinţă se terminase încă de acum doi ani.

La Alba Iulia, ANPC-ul a descoperit pungi de piper contrafăcut - amestecat cu boia, ca şi oţet impropriu la folosinţă.

Problema cu oţetul este generală, mai peste tot în ţară fiind scos de la comercializare oţet cu impurităţi. În urma controalelor au fost oprite definitiv de la comercializare 500 kilograme de produse în valoare de 1.300 de lei şi alte 46 de tone în valoare de 114.300 de lei au fost scoase temporar de pe rafturile magazinelor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite