"Concediu fără plată" pentru sinistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele din regiunile afectate de ultimele inundaţii se vor mai confrunta cu o problemă: mulţi dintre miile de salariaţi din zonele calamitate riscă să nu-şi primească salariile, pentru

Persoanele din regiunile afectate de ultimele inundaţii se vor mai confrunta cu o problemă: mulţi dintre miile de salariaţi din zonele calamitate riscă să nu-şi primească salariile, pentru perioada în care nu s-au putut duce la lucru.

Nu există o bază legală pentru ca ei să fie pontaţi pentru zilele în care, independent de voinţa lor, nu şi-au putut desfăşura activitatea.

"Recunosc, există o problemă din acest punct de vedere. Pentru bugetarii din zonele respective se poate face ceva...

Dar, dacă este vorba de angajaţii firmelor private - din care multe au fost şi falimentate, din ce am constatat la faţa locului, nu prea ştiu cum se vor descurca", precizează ministrul muncii, familiei şi egalităţii de şanse, Paul Păcuraru.

MMFES a stabilit, la finele săptămânii trecute, ajutoare pentru populaţia din zonele sinistrate. Pentru persoanele decedate, familiile vor primi suma de 5.000 RON pentru fiecare persoană decedată, iar pentru celelalte familii afectate se va acorda suma de 200 RON pentru fiecare membru de familie. Ajutoarele acordate de minister acoperă, temporar, nevoile sociale ale familiei - alimente, îmbrăcăminte, medicamente, cazarmament.

Aproximativ o sută de familii din localitatea vasluiană Iveşti, grav afectată de inundaţiile de săptămâna trecută, stau de cinci zile fără apă şi hrană. Oamenii spun că nu mai au hrană, fântânile au fost colmatate, iar apa de la cişmelele stradale este cu mâl şi nu poate fi băută.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite