Coloană vertebrală, "reparată" cu un dispozitiv din titan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul Budimex din Capitală au efectuat ieri o operaţie în premieră naţională. Un băieţel din Turnu Severin, născut cu o malformaţie a coloanei vertebrale, a fost supus

Medicii de la Spitalul Budimex din Capitală au efectuat ieri o operaţie în premieră naţională. Un băieţel din Turnu Severin, născut cu o malformaţie a coloanei vertebrale, a fost supus unei intervenţii chirurgicale deosebite.

Chirurgii de la Spitalul Budimex din Capitală au reuşit să-i implanteze copilului, în vârstă de doi ani şi două luni, un dispozitiv din titan care îi va corecta diformităţile existente la nivelul toracelui şi coloanei vertebrale.

Operaţia a durat aproximativ trei ore şi jumătate şi a fost un succes. "Am reuşit să reducem curbura coloanei vertebrale de la 95 de grade la aproape 35 de grade. Avem certitudinea că, după alte două sau trei intervenţii, vom reuşi să corectăm în totalitate diformitatea", ne-a declarat dr. Gheorghe Burnei, coordonatorul echipei de chirurgi.

6.000 de cazuri de scolioză congenitală

Vlad Călin a fost diagnosticat cu scolioză toracală congenitală în urmă cu doi ani, la un spital din Timişoara. Depăşiţi de caz, medicii l-au trimis pentru recuperare la Spitalul Budimex. Însă fără succes. "Aici am auzit de dr. Burnei şi de operaţiile complexe pe care acesta le face. Am luat legătura cu dânsul şi ne-a explicat că este nevoie de o astfel de intervenţie chirurgicală.

Am avut emoţii mari, pentru că puteau oricând să apară complicaţii", ne-a mărturisit tatăl copilului, Ionuţ Naimaer. Acesta ne-a spus că, în pofida infirmităţii fizice pe care o are, Vlad este foarte inteligent şi "tare", ca un om mare. Nu s-a plâns niciodată din cauza bolii pe care o are. În plus, îi place să cânte la orgă. În situaţia lui Vlad mai sunt încă 6.000 de copii, dar şi adulţi.

Potrivit dr. Gheorghe Burnei, această intervenţie de redresare a coloanei vertebrale trebuie făcută când copilul are între trei şi cinci ani, în cazuri excepţionale putându-se interveni şi la vârsta de zece ani. Dispozitivul folosit pentru corectarea diformităţii costă între 15.000 şi 30.000 de euro. În cursul acestei zile, o fetiţă de patru ani din Bucureşti, cu acelaşi diagnostic, va fi supusă unei intervenţii similare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite