Centralele termice neautorizate - un pericol pentru siguranta consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Rovana Plumb, a avertizat, ieri, asupra pericolului pe care il reprezinta centralele termice instalate de persoane neautorizate si a

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Rovana Plumb, a avertizat, ieri, asupra pericolului pe care il reprezinta centralele termice instalate de persoane neautorizate si a recomandat verificarea de urgenta a modului de functionare a instalatiilor. Secretarul de stat Rovana Plumb a lansat acest avertisment ca urmare a accidentelor provocate de centralele termice de apartament in ultimele zile. Cel mai grav dintre ele, care a avut loc, sambata, in comuna bacauana Poduri, s-a soldat cu moartea unei persoane si ranirea altor trei. Potrivit anchetatorilor, explozia centralei termice cu lemne s-a produs din cauza supraincalzirii unui cazan fabricat artizanal. Pentru evitarea producerii unor astfel de tragedii, centralele termice de apartament vor fi instalate numai de firme autorizate. Eventualele defectiuni de functionare vor fi imediat anuntate la firmele respective.
In plus, consumatorii trebuie sa respecte instructiunile de utilizare si montaj, sa tina cont de avertizari, sa respecte caracteristicile tehnice si calitative ale instalatiei. Firmele care comercializeaza si monteaza centralele trebuie sa fie autorizate de ISCIR, iar consumatorul are dreptul sa solicite agentului economic documentul care sa ateste acest lucru.
Termenele de garantie trebuie sa fie precise, iar instalatiile de incalzire trebuie sa fie insotite de instructiuni de utilizare clare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite